KATİLLERİ VE CESEDİ MUTLAKA BULUNMALI

Suudi Arabistan vatandaşı olup ABD’de yaşayan Washington Post yazarı gazeteci Cemal KAŞIKÇI’nın öldürülmesinin üzerinden 1 yıl geçti.

2 Ekim 2018 günü Suudi Arabistan’ın İstanbul Konsolosluğuna girdiği anda vahşice öldürülen, ne yazık ki bugüne kadar cesedine ve katillerine ulaşılamayan Cemal KAŞIKÇI cinayeti, insanlık vicdanında kara bir leke olarak kalmaya devam ediyor.

Egemen bir ülke olan Türkiye’nin topraklarında Arabistan veliaht prensi Selman’ın emri ile gelerek KAŞIKÇI’yı katleden katiller, diplomatik dokunulmazlık zırhına sığınarak cinayetin ardından ülkemizi terk ettiler. Ne yazık ki bugüne kadar Arabistan devleti ve uluslararası adalet mahkemesi katilleri bulup yargılayamadı.

MAZLUMDER Kayseri Şubesi olarak 2 Ekim 2018 günü evlilik işlemleri için girdiği Suudi Arabistan’ın İstanbul Konsolosluğunda hunharca katledilen, cesedi ortadan kaldırılan gazeteci Cemal KAŞIKÇI’ya Allahtan rahmet dilerken, katillerin ve azmettirenlerin bir an önce yakalanarak adalet önünde cinayetin hesabının sorulması ve KAŞIKÇI’nın cesedinin bulunarak ailesine teslim edilmesi için Arabistan devletini, İslam işbirliği Teşkilatını, Uluslararası Adalet Divanını acil olarak göreve davet ediyoruz.

HUKUKSUZ DEVLET OLMAZ

Son yıllarda ülkemizde kanun hükmünde kararnameler ile görevden uzaklaştırılıp yargılandıkları mahkemelerden takipsizlik kararı alan, emniyet birimlerinden suçu yok belgeleri alan böylece Türkiye Cumhuriyeti mahkemeleri ve emniyet birimlerince aklanan kamu personelinin OHAL komisyonlarınca hiçbir hukuki gerekçe gösterilemeden keyfi şekilde göreve dönmelerinin engellendiğine şahit oluyoruz.

Kendi partisinin grup başkanvekilliğini de yapan bir iktidar partili milletvekilinin bu durumdaki kamu personelleri için mahkemelerde aklansalar bile devletin bunları göreve iade etmeme hakkı var diyerek devletin kurduğu, millete adalet ve emniyet hizmeti veren mahkemeleri ve emniyet teşkilatını yok sayıp itibarsızlaştırıcı beyanatı kamu vicdanında rahatsızlık ortaya çıkarmış bulunmaktadır.

MAZLUMDER Kayseri Şubesi olarak, devletlerin hukuk ve adaletle ayakta kaldığını hatırlatıyor, devlet eliyle kurulan komisyonların devletin hukuk ve emniyet kurumlarını yok saymasının devlet düzenine baş kaldırı olarak yorumlanacağını bildiriyor, bu yanlışlıkların biran önce giderilmesi ve ilgili milletvekilinin devlet adına konuşma yetkisinin olmadığının kendisine bildirilmesi için Cumhurbaşkanlığı makamını, TBMM başkanlığı ve Adalet Bakanlığını göreve davet ediyoruz.

Mehmet Şerif GÜNDÜZ

MAZLUMDER Kayseri Şb. Bşk. Yrd.

FAALİYET BİLGİLERİKategori Adı Basın AçıklamalarıTarih 2019-10-11