KATLİAMIN 26. YILINDA MAĞDURLAR HȂLȂ HAPİSTE

2 Temmuz 1993 günü Sivas’ta yaşanan kanlı katliamın üzerinden 26 koca yıl geçti. O günden bu güne asıl katiller bulunamadığı gibi masumlar hâlâ hapiste çürümeye devam ediyorlar.

26 yıl önce meydana gelen ve ülkemizi yasa boğan kanlı olaylarda 37 vatandaşımız yanarak ve kurşunlanarak katledilmiş, çok sayıda savunmasız insanımız da yaralanmıştı.

Devlet kadrolarına yerleşmiş, hukuk ve insanlık tanımayan idareciler ve provakatörlerin çıkardığı, basiretsiz idarecilerin engel olamadığı kanlı olayların çıkarılmasında amaç; toplum arasında mezhep ve etnik çatışma çıkararak düşmanlık oluşturmak, devlet ve millet huzurunu ortadan kaldırarak, ülke ve millet düşmanlarının ekmeğine yağ sürmekti.

Sivas’ta 2 Temmuz 1993 günü meydana gelen olaylardan sonra başlatılan cadı avını hatırlatan hukuksuz, vicdansız, adaletsiz tutuklama ve yargılamalar sonucu binlerce insan mağdur edilmiş, talimatlarla yapılan yargılamalarda yüzlerce insan ömür boyu hapis dahil ağır cezalara çarptırılmıştı. Tüm bunlar yaşanırken olaylar sırasında meydana gelen silahla yaralama ve öldürme olayları ve olayın faili olduğu iddia edilen siyasetçiler hakkında ne yazık ki, bugüne kadar hiçbir işlem yapılmayarak adalete gölge düşürülmüştür.

MAZLUMDER Kayseri şubesi olarak! 27. yılına giren, milletimizin gönlünde KARA VE KORKUNÇ olay olarak yer alan Sivas olaylarında hayatını kaybeden vatandaşlarımıza rahmet diliyor, yakınlarına taziyelerimizi iletiyoruz. Acı olayın sonrasında haklarında hiçbir hukuki delil bulunamadan talimatlarla sorgulanıp yargılanıp ömür boyu hapse mahkûm edilen, bugün Türkiye’nin Kayseri, Sivas, Ankara, Tokat ve Bodrum cezaevlerinde ömür tüketen yaşları 80’leri bulan 36 mazlum mağdura geçmiş olsun diyoruz. Bu mahpusların yeniden adaletle yargılanıp özgürlüklerine kavuşturulmaları için hükümetimizi, TBMM’yi, Adalet Bakanlığını ve adaleti ayakta tutmayı görev ve sorumluluk bilmiş STK’ları göreve davet ediyoruz.

Av.Seyfullah YILDIRIM

MAZLUMDER Kayseri Yönetim Kurulu Üyesi

FAALİYET BİLGİLERİKategori Adı Basın AçıklamalarıTarih 2019-07-02
Adres: Cumhuriyet Mh. Sakar Sk. No:21 Kızıklı Apt. Sivil Toplum Kuruluşları Mrkz. kat:4 Melikgazi / KAYSERİ