KAYERİ ŞUBESİ: HOCALI KATLİAMI UNUTULAMAZ

25 Şubat 1992, bundan tam 18 yıl önce, bu tarihe kadar Müslüman Azeri toprağı olan Karabağ eli kanlı ermeni çetelerince işgal edildi.25 Şubat 1992 günü Hocalıyı işgal eden insanlık düşmanı cani Ermeniler kadın erkek, genç yaşlı demeden 615 kişiyi hocalıda katlederek büyük bir soykırıma imza attılar

O günden bu güne Karabağ esir, Karabağ masum, zalim düşman çizmeleri altında inim inim inliyor. 1992' den bu güne işgal altında bulunan Karabağ'ın sahipleri olan Müslüman Azeriler bugün Azerbaycan'ın muhtelif yerlerinde mülteci olarak, bin bir zorlukla hayatlarını devam ettiriyorlar. Tıpkı Filistinliler, Afganistanlılar, Doğu Türkistanlılar gibi.

Hocalı katliamının yıldönümü münasebetiyle katliamda hayatlarını kaybeden tüm Azeri Müslümanlara Allah'tan rahmet geride kalanlara baş sağlığı dilerken, acımasız ve haksız ermeni işgalinin bir an önce ortadan kaldırılması, mülteci Azerilerin anavatanlarına dönüşlerinin sağlanması ve güvenlik içinde hayatlarını devam ettirebilmeleri için Türkiye Cumhuriyeti Hükümeti'ni, Türkiye Büyük Millet Meclisini ve İslam konferansı Teşkilatını daha fazla çaba sarf etmeye davet ediyoruz.

İSRAİL ŞİMDİ DE KÜLTÜREL MİRAS HIRSIZLIĞINA SOYUNDU
1948 yılından beri işgal altında bulundurduğu Filistin'de, katliam üstüne katliam, soykırım üstüne soykırım yapıp milyonlarca Filistinli'yi sürgüne gönderen, milyonlarcasını katleden ve geride kalanlarını da anavatanlarında fakirlik ve zillet içinde bir hayatı yaşamaya mahkûm eden gözü dönmüş İsrail, bu sefer de Filistin'deki Müslümanlara ait kültürel mirasa el atmaya başladı.

Son olarak Kudüs'te Müslümanların evlerini zorla ellerinden alıp bu yerleri Yahudi yerleşimcilere teslim eden İsrail, şu anda da Müslümanlara ait olan ve yüzyıllardır Müslüman cemaate hizmet eden Halil İbrahim Camii'ni ve Raşel Türbesi'ni Yahudilerin ulusal mirası sayarak el koymaya başladı.

Sadece Filistinli Müslümanların değil tüm insanlığın katili ve düşmanı olan, hiçbir hukuk tanımadan insanlığa karşı suç işlemeye devam eden İsrail'in, bu acımasız ve hukuksuz kültür hırsızlığını, insanlığın ve Müslümanların ortak malı olan kültürel mirasına acımasız bir saldırı olarak değerlendiriyor, MAZLUMDER olarak bu zulümlere dur denmesi için BM teşkilatını, İslam konferansı teşkilatını, insan hakları savunucularını, kamuoyunu olaya daha duyarlı olmaya ve caydırıcı girişimlerde bulunmaya davet ediyoruz.

Mustafa DELİCE

MAZLUMDER Kayseri Şube Başkan Yardımcısı