KAYSERİ ŞUBE: 27 MAYIS 1960'IN 50.YILINDA TÜM DARBELERE HAYIR DİYORUZ

27 MAYIS 1960'IN 50.YILINDA TÜM DARBELERE HAYIR DİYORUZ

Bu gün 27 Mayıs 1960 darbesinin 50.yıl dönümüdür. 27 Mayıs 1960'da ülkemizde başlayan ve millet iradesini yok sayıp, kan, gözyaşı, adaletsiz uygulamalar ve sayısız yıkımdan başka ülkemize ve insanımıza hiçbir şey kazandırmayan darbeler dönemi 12 Mart 1971, 12 Eylül 1980, 28 Şubat 1997 ile devam etmiş,27 Nisan E- Muhtırası ile devam etmek istemiş olup, bu dönemde başbakanlar ve bakanlar ile üniversite öğrencileri idam edilmiş, binlerce insanımız öldürülüp on binlercesi yapılan zulümlerde mağdur olmuşlardır.

Bu darbeler yetmiyormuş gibi son 13 yıl içinde ay ışığı, sarıkız, yakamoz ve balyoz darbe planları dâhil darbe severlerin yaptığı birçok darbe planı da ortaya çıkarılmıştır.

MAZLUMDER olarak millet iradesini ortadan kaldırıp, insanlarımızın hak ettiği onurlu ve insanca bir hayata ağır darbeler vuran, insanımıza ve ülkemize büyük zararlar ve yıkım getiren, tüm darbeleri ve darbecileri şiddetle kınıyor! Böyle ortamların bir daha yaşanmaması için, millet iradesini öne alan, darbecilerin darbe heveslerini ortadan kaldıran, başta sivil ve yeni anayasa dâhil olmak üzere gerekli hukuki düzenlemelerin biran önce yapılarak milletin onayını müteakip acilen uygulamaya konmasını bekliyor ve istiyoruz.

MAZLUMDER Kayseri Şubesi Başkan Yrd.
Mustafa DELİCE
FAALİYET BİLGİLERİKategori Adı Basın AçıklamalarıTarih 2010-05-27