Kayseri Şube: Ahmet Türk'e Saldırı İnsan Haklarına Saldırıdır

Ahmet Türk'e Saldırı İnsan Haklarına Saldırıdır.

Geçen günlerde Muş ili Bulanık ilçesinde aylar önce meydana gelen ve iki kişinin öldüğü olayların duruşmasını takip için Samsuna giden Kapatılan DTP. nin eş başkanı ve eski Milletvekili Ahmet TÜRK'e samsun adliyesi önünde asla kabul edilemeyecek bir saldırı yapılarak burnu kırılarak yaralanmasına sebep olundu.

Türkiye Cumhuriyeti Anayasasına göre siyasi partiler ister muhalefette isterse iktidarda olsun demokratik parlamenter sistemin vazgeçilmez unsurlarıdır. Ülkemiz de yaşayan ve Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olan her vatandaşın siyaset yapma hakkı da vardır. Ahmet TÜRK'e yapılan bu saldırıyı hem siyasi hayata yapılan bir saldırı hem de İnsan haklarına yapılan saldırı olarak görüyor, asla kabul edilemez buluyor ve saldırının akabinde başta İçişleri Bakanı olmak üzere CHP, MHP ve Saadet partisi olmak üzere olaydan rahatsız olan siyasi partilerin saldırıya karşı gösterdikleri tavrı takdirle karşılıyoruz.

Bu saldırıyı bahane ederek bazı şehirlerimizde kamu malları başta olmak üzere özel mülkiyete zarar verici, insanların temel hak ve hürriyetlerini ortadan kaldırıcı, saldırgan ve kışkırtıcı olayları da asla kabul etmiyor, tüm vatandaşlarımızı bu olaylar karşısında sağduyu ve aklıselime davet ediyoruz.

MAZLUMDER Kayseri

Şube Başkanı