KAYSERİ ŞUBE: AKAN KAN HEMEN DURMALIDIR

AKAN KAN HEMEN DURMALIDIR

Tunus ve Mısırda başlayıp diktatörlerin devrilmesi ile sona eren özgürlük ateşi, Ortadoğu ve Kuzey Afrika'nın yer altı kaynakları zengin ama halkı fakir bırakılmış ülkelerinde hızla yayılıyor.

Bahreyn, Katar Yemen, Ürdün ve Kuzey Irak'a sıçrayan özgürlük ateşi, 40 yıldır diktatörlükle yönetilen Kuzey Afrika'nın Libyasına sıçrayınca diktatörün katliamına dönüştü.

Libya'nın Bingazi başta olmak üzere birçok şehrinde devam eden ve halkın isteklerinin yönetimde yer almasını isteyen gösteriler üzerine, 40 yıllık diktatör Kaddafinin emriyle güvenlik güçlerinin göstericiler üzerine ateş açması sonucunda 1000 den fazla insanın öldüğü, binlercesinin yaralandığı, kamu otoritesinin ortadan kalkıp yağmalamaların baş edilemez hale geldiği, ülke vatandaşları ve yabancıların can ve mal güvenliğinin ortadan kalktığı gelen haberler arasındadır.

MAZLUMDER olarak; Türkiye Cumhuriyeti Hükümetini, Arap Birliği Teşkilatını, İslam Konferansı Teşkilatını ve bölgenin hatırlı liderlerini ve Din önderlerini, başta Libya olmak üzere Yemen, Mısır, Kuveyt, Katar, Kuzey Irak ve Bahreyn gibi özgürlük isteklerinin ortaya çıkıp insan kanının oluk-oluk aktığı bu ülkelerle yakınlık kurarak daha fazla kan akmaması, halkın isteklerinin dikkate alınarak yeni bir hukuk devleti anlayışına geçilmesi, İnsan Haklarının dikkate alındığı adaletli yönetimler oluşturulması için girişimde bulunmaya davet ediyoruz.

Bizler ayaklanmalarda hayatını kaybedenlere Allah'tan Rahmet, yaralılara geçmiş olsun diyor, bu ülkelerin halklarına baş sağlığı diliyor, buralarda oluşan ve oluşacak olan mağduriyetler için düzenlenecek İnsani yardım kampanyalarına canı gönülden katılacağımızı bildiriyor, halkımızı bu kampanyalara destek vermeye davet ediyoruz.

MAZLUMDER Kayseri

Şube Başkanı