KAYSERİ ŞUBE: BİR DARBE DE HSYK'DAN
BİR DARBE DE HSYK'DAN

Ülkemiz de son 10 yıldır yapılan, yapılmak istenen ve bir kısmı ortaya çıkarılıp bir kısmı hakkında da araştırmalar yapılan darbe planları ile uğraşırken dün yapılan yeni bir darbeye şahit olduk.

Daha önce yapılan ve ortaya çıkarılan İrtica ile mücadele eylem planı, buna paralel devam eden Ergenekon yapılanması ve soruşturması ile ilgili olarak darbe planının ilk başlangıcını Erzincan da ateşleyip uygulamaya koyduğu iddiası ile tutuklama kararı verilen Erzincan Cumhuriyet Başsavcısı İlhan CİHANER hakkında tutuklama kararı veren Özel Yetkili Erzurum Cumhuriyet Başsavcısı Osman ŞANAL, Başsavcı vekili Tarık GÜR, Cumhuriyet Savcıları Rasim KARAKULLUKÇU ve Mehmet YAZICI nın yetkileri Hakimler Savcılar Yüksek Kurulunun ( H:S:Y:K:) acil toplantıda aldığı kararla kaldırıldı.

Erzincan Cumhuriyet Başsavcısı İlhan CİHANER hakkında evinde ve işyerinde yapılan aramalar, tanıkların gösterdiği adreslerde yapılan incelemeler sonucunda elde edilen belgelere dayanarak hakkında soruşturma açılmış ve bunun sonucunda Erzurum Özel Yetkili Savcılarının isteği üzerine tutuklama kararı verilmiş olup Avukatının itirazı kabul edilmeyerek tutuklanmıştı.

Hakimler ve Savcılar Yüksek Kurulunun; İlhan CİHANER in tutuklanmasına verilen kararın akabinde acilen toplanarak Özel Yetkili Erzurum Cumhuriyet Başsavcısı Osman ŞANAL ve diğer Özel Yetkili Savcılar hakkında yetkiyi kaldırma kararı alması, ayrıca bu kararlarından dolayı ilgili Savcılar hakkında suç duyurusunda bulunması, Dünya da Hukukun hakim olduğu Ülkeler de örneğine rastlanmayan bir HUKUK DARBESİ olup Millet vicdanına karşı da hesabı verilemeyecek olan çağdışı bir karardır.

Bu karar bize yıllar önce Şemdinli davasında yetkisini kullanarak Hukuki bir karar verdiği için görevden alınan ve bir daha da Devlet Memurluğu görevi verilmeyen Ferhat SARIKAYA' nın başına gelen Hukuk Darbesini hatırlatmaktadır.

Bu karar aynı zamanda görevi mevcut Hukuki sınırlar içinde kalarak vicdani kanaatlerine göre karar vermek olan yargı mensuplarının adil karar verebilme güçlerini elinden alan ve temsil ettiği toplumuna karşı adil görev yapmalarını engelleyen bir müdahaledir.

MAZLUMDER olarak bizler; Hukukun üstünlüğüne ve temel İnsan Hak ve Hürriyetlerine inanan yapımız gereği bu kararı şiddetle kınıyor ve Ülkemiz de böyle garip hallerin yaşanmaması adına Toplumun ihtiyaçlarına cevap veren, adil yargılamaya imkan tanıyan Yargı ile ilgili düzenlemelerin de içinde yer aldığı yeni bir Anayasanın yapılması hususunda Türkiye Büyük Millet Meclisini göreve davet ediyoruz.

FAALİYET BİLGİLERİKategori Adı Basın AçıklamalarıTarih 2010-02-19