KAYSERİ ŞUBE: İNSANLIK BU VAHŞETİ UNUTMAYACAK
İNSANLIK BU VAHŞETİ UNUTMAYACAK

Yıllardır terör örgütü İsrail'in Gazze halkına uyguladığı ambargoyu delerek, insanlığın vicdanı olarak yola çıkıp masum Gazze halkının yaralarını sarmak ve dertlerine derman olmak için ellerindeki insani yardım malzemelerini Gazzeye ulaştırmak amacıyla yola çıkan özgürlük kervanına, İsrail tarafından yapılan acımasız müdahale ve vahşetin üzerinden iki güne yakın bir zaman geçti.

Şu ana kadar bize ulaşan bilgilere göre İsrail tarafından yapılan vahşi saldırıda dokuz insanlık gönüllüsünün şehit düştüğü, onlarcasının yaralandığı, yaralılar dâhil bütün gemidekilerin kelepçelenerek İsrail hapishanelerine konduğu bize gelen haberler arasında bulunuyor.

Şehitlerimizin cenazeleri nerede, yaralılarımızın durumu nasıl ve yedi yüze yakın İnsan Hakları aktivisti ve Gazze dostunun akıbeti ne olacak. Toplum olarak büyük bir endişe ve merak içindeyiz. Toplumuzun bu konudaki endişelerine cevap veremez durumdayız.

Gözü dönmüş, varlığını insan kanı içmeye borçlu İsraillin, dünyanın gözü önünde yaptığı vahşetin yanına kar kalmaması için Kayseri Gönüllü Kültür Teşekkülleri olarak devletimiz ve hükümetimizden beklentilerimiz vardır. Bunlar;

1- İsrail'le olan tüm diplomatik ilişkiler kesilerek bu örgütün dünyada yalnızlaştırılması için çaba sarf edilmesi.

2- Kayseri Ana tamir fabrikasında EM tanklarının modernizasyonunda görev alan ve halen Kayseride olan İsrailli teknik elemanların derhal sınır dışı edilmesi.

3- İsrail'le daha önceden yapılmış olup halen yürürlükde olan savunma işbirliği anlaşmalarının derhal ve tek taraflı iptal edilmesi.

4- TÜRKSAT haberleşme uydu sisteminin İsrailliler tarafından bloke edilmesiyle, katil İsraillin insani yardım gemisinde uygulamış olduğu vahşeti haber alamadık, bu konuda İsrail'le yapılan haberleşme uydu sistemi anlaşmalarının derhal iptal edilmesi.

5- Gazzeye yardım konvoyu ile yola çıkıp konvoydaki gemilere İsrail'in saldırısı sonucu bu ülkenin eline geçmiş bulunan şehitlerimiz, yaralılarımız ve diğer insanlarımızın ve başka ülke insanlarının ülkemize ve kendi ülkelerine dönüşünün acilen temin edilmesi.

6- Gazze'ye yardım gemilerindeki insani yardımların acilen Gazze'deki mağdur insanlara ulaştırılmasının acil olarak sağlanması

7- İsrail'in, bu terör saldırısı nedeniyle uluslar arası arenada ve tüm dünya kamuoyunda İsrail'i mahkûm edecek diplomatik girişimler uzun soluklu olarak yürütülmelidir.

Dünya Kamuoyunun desteği'de alınarak İsrail'e karşı ekonomik, siyasi, hukuki ve diğer yaptırımların devreye konulması, bu konuda Birleşmiş Milletler, bölge ülkeleri ve İslam Konferansı Teşkilatı ile işbirliğinin temin edilmesini acilen bekliyor ve talep ediyoruz.

Gönüllü Kültür Teşekkülleri Adına

FAALİYET BİLGİLERİKategori Adı Basın AçıklamalarıTarih 2010-06-01