KAYSERİ ŞUBE: İSRAİL ZİNDANLARINDA ZULÜM DEVAM EDİYOR

İSRAİL ZİNDANLARINDA ZULÜM DEVAM EDİYOR

17 Nisan günü Filistinli esirlerle dayanışma günü idi.

İsrail zindanları masum Filistinli esirlerle dolup taşıyor. Şu an için İsrail zindanlarındaki Filistinli tutukluların sayısı 7.500 e ulaşmış durumda.

Mahkûmlara karşı; saatler ve günlerce ayakta tutma, küçük ve dar hücrelerde hapsetme, başına torba geçirip işkence etme, uyku ve yemekten mahrum etme, aşırı soğuk ve sıcağa mağruz bırakma, fiziksel, psikolojik işkence ve cinsel taciz, mahkûmların aile fertlerinin hayatına son vermekle tehdit gibi işkence metotlarını Filistinli mahkûmlara uygulama, İsrail'in günlük işkence metotları arasında bulunuyor.

İsrail hapishanelerinde bulunan tutukluların sayısı Batı Şeriada 5.000, Gazze de 1000, Kudüs de 182'yi bulurken, cezaevinde kalma süresi 30 yılı geçmiş 4, 30 yıla yaklaşan 70 mahkûm bulunmaktadır. Tutukluların %44 ü El fetih, %26 sı Hamas, %14 ü İslami Cihat, %5 i Halk Cephesi, %1 Demokratik Cephe ve %10 da diğer gruplardandır.

Ocak 2000 ila Nisan 2010 a kadar geçen sürede 12-18 yaş arası 6700 Filistinli çocuk İsrail Güvenlik güçleri tarafından gözaltına alınmış, 2011 de de 221 çocuk cezaevine konulmuştur. Bunun yanında 5 i müebbet cezalı olmak üzere 38 kadın tutukluda çeşitli suçlardan İsrail cezaevlerinde tutulmaktadır. Uluslararası hukuku ve İnsan Haklarını hiçe sayan İsrail 10 yıl içinde yüz binlerce insani gayri hukuki ve gayri insani şekilde yakalayıp sorgulamış ve sorgulamaya da devam etmektedir.

MAZLUMDER olarak diyoruz ki; Uluslar arası Hukuk kurallarını hiçe sayan İsrail'in Filistinliler üzerindeki insanlık dışı uygulamalarına son vermek, uygulanacak yaptırımlarla İsrail'e dur demek için insanlık olarak harekete geçmenin zamanı çoktan geldi ve geçiyor, konuya duyarlı tüm insanları, kurumları ve idarecileri harekete geçmeye davet ediyoruz.

SURİYE'DE KAN GÖLÜNE DÖNDÜ

Komşu ülke Suriye'de özgürlük talebi ile ortaya çıkan ve haftalardır devam eden gösterilerde halkın üzerine despot Esat rejiminin acımasız müdahalesi sonucu bugüne kadar ölen insanların sayısı 300 ü geçmiş olup, yüzlerce de yaralı bulunmaktadır.

Hiçbir Hukuk ve İnsani anlayışa sığmayan müdahaleler sonucunda yüzlerce Suriyelide tutuklanıp, ağır işkenceler altında cezaevlerinde bulunmaktadır.

Tutukluların yakınları emniyet ve cezaevi yetkilerine yakınlarından haber almak için müracaat ettiklerinde yetkililer tarafından "ÇOCUKLARINIZDAN UMUDUNUZU KESİN, YENİ ÇOCUK YAPIN" cevabı verilerek kaderleri ile baş başa bırakılmaktadırlar.

Tüm Dünyanın gözü önünde her gün toprağa düşen canlar sebebiyle Suriye sokakları kan gölüne dönmüş bulunmaktadır.

Mazlum-Der yanı başımızda sürmekte olan Suriye'deki insanlık dramına son vermek, akan kanın durmasına destek olmak için; T.C. Hükümetini, İslam Konferansı Teşkilatını, Uluslar arası İnsan Hakları kuruluşlarını ve vicdan sahibi tüm STK. ları tepki vermeye ve kamuoyu oluşturmak için göreve davet eder.

Dr. Atalay ŞAHİN

FAALİYET BİLGİLERİKategori Adı Basın AçıklamalarıTarih 2011-04-19