KAYSERİ ŞUBE: KANLI SALDIRININ HESABI İNSANLIK MUTLAKA SORMALI

Kurulduğu günden bu güne, Filistin Halkına zulüm üstüne zulüm, katliam üstüne katliam yapıp, masum Filistin halkını Anayurdunda garip bırakan Terörist İsrail, insanlık ayıbına bir yenisini daha ekledi.

2008 yılının sonlarında yapılan İsrail saldırısı ve katliamından beri, Evlerinin yıkılmış olması, tedavi edilememeleri, yiyecek bulamamaları gibi hayati sebeplerle mahzun ve mazlum kalmış Gazze halkına, tamamı insani yardımdan oluşan yardımları ulaştırmak için İHH insani yardım vakfının organize ettiği yardım konvoyuna bu gün sabah 04.30 sularında saldırmış ve büyük bir katliama yine imza atmıştır.

700 yakın insan hakları Aktivisti ve 9 gemiden oluşan yardım konvoyuna saldıran İsrail, şu ana kadar aldığımız bilgiye göre onlarca kardeşimizin şahadetine, onlarcasının yaralanmasına sebep olmuştur.

Devlet olamayan terör örgütü İsrail'in bu vahşeti, ilahi dinlere, uluslar arası hukuka, insanlık vicdanına ve dünya insanlık ailesine yapılan çirkin kabul edilemez, razı olunamaz bir saldırıdır.

Bu saldırı Müslüman ve Müslüman olmayan tüm insanlarımızı, konvoyda vatandaşı bulunan 50 ülkenin kamuoyunu ve Dünya kamuoyunu üzüntü ve endişeye sevk etmiştir. İnsanlık şunu anlamıştır ki! İsrail haddi bildirilmesi gereken bir terör örgütüdür ve mutlaka yaptıklarının hesabını vermek zorundadır.

İsrail'in bu menfur saldırısının üzüntüsü içindeyken, İskenderun'da Deniz Kuvvetleri Komutanlığımıza ait bir birliğe roket atarla yapılan menfur saldırıda altı askerimizin şehit yedi askerimizin yaralandığını öğrendik.

Bu saldırının Gazze'ye yardım konvoyuna yapılan İsrail saldırısı ile aynı zamana denk düşmesi çok manidar bir durum olup bize ikinci bir acı yaşatmıştır.

Gazze'ye yardım konvoyundaki Mavi Marmara gemisine yapılan saldırıda ve Garnizona yapılan saldırıda şehit olanlara Allahtan rahmet, yakınlarına başsağlığı, yaralılara acil şifalar diliyor, milletimizin başı sağ olsun diyoruz.

İsrail'in zulmü devam ettiği ve yardım gemisindekilerden olumlu sonuç alıncaya kadar İsrail'e tepkimiz, şehitler için duamız ve Mazlumlara yardım geleneğimiz devam edecektir.

Kayseri Gönüllü Kültür Teşekkülleri

Adına