KAYSERİ ŞUBE: MAVİ MARMARA SORUŞTURMASI RAPORU ADALETSİZ, YANLI VE İSRAİL EKSENLİDİR!

MAVİ MARMARA SORUŞTURMASI RAPORU ADALETSİZ, YANLI VE İSRAİL EKSENLİDİR!

1,5 yıla yakın bir zaman önce ambargo altındaki Gazze halkına insani yardım götürürken Akdeniz'in uluslar arası sularında İsrail donanmasının silahlı saldırısına uğrayıp, 9 Türk vatandaşının hayatını kaybetmesi, birçok insan hakları aktivistinin yaralanması ile sona eren İsrail'in "Mavi Marmara" gemisine yaptığı korsan baskınla ilgili Birleşmiş Milletler raporu nihayet yayınlandı.

Raporda İsrail'in kendini savunma hakkı olduğu, İsrail'in uyguladığı Gazze ambargosunun kendini savunma amaçlı olduğu, gemideki insanların gemiye baskın yapan İsrail askerlerine karşı toplu direniş yaptığı, ölümlerden üzüntü duyulduğu bildirilmiştir.

Rapordan ortaya çıkan sonuç:

1) Rapor tamamen İsrail'i masum göstermek için ve İsrail lobisinin istediği doğrultuda hazırlanmıştır.

2) Birleşmiş Milletler teşkilatı zaten olmayan güvenilirliğini bu raporla tamamen yok etmiştir.

3) Birleşmiş Milletler teşkilatının, dünya milletlerinin değil ABD ve AB başta olmak üzere İsrail ve yandaş devletlerin emrinde ve güvenilmeyen bir teşkilat olduğu ortaya çıkmıştır.

4) Bu rapor dünya kamuoyunda kabul görür ise; İsrail devleti baş edilmeyen, hiçbir uluslar arası teşkilatı tanımayan ve yeryüzünde hesap sorulamayan bir ülke haline gelecektir.

5) Bundan sonra dünya milletleri problemlerini BM yoluyla değil başka yollarla çözmenin yollarını aramalıdırlar.

MAZLUMDER olarak diyoruz ki:

1) Haksız ve yanlı olarak hazırlanıp yayınlanan bu raporu Türkiye asla tanımamalıdır.

2) İsrail'le olan diplomatik ilişkiler tamamen kesilmelidir.

3) İsrail'le olan ekonomik, siyasi, sosyal ve askeri anlaşmalar hemen iptal edilmelidir.

4) Gazze'ye uygulanan ve hiçbir hukuki dayanağı olmayan İsrail ambargosu başlatılacak yardım seferberliği ile ortadan kaldırılmalıdır.

5) Türkiye mahkemeleri ve uluslar arası mahkemelerde "Mavi Marmara" mağdurlarının dava açması için her türlü kolaylık sağlanmalıdır.

6) Uluslar arası girişimlerle Gazze ambargosunun kaldırılması için başta İslam ülkeleri olmak üzere tüm dünya ülkeleri nezdinde girişimler başlatılmalıdır.

7) Türkiye devleti halkı ve İslam dünyasının da desteğiyle tüm dünyada İsrail'in ürettiği ve ona destek veren kurumların ürettiği mallara karşı yoğun bir ambargo ve boykot uygulamalıdır.

8) Doğu Akdeniz'deki uluslar arası haklarımızın korunması için askeri tedbirler dahil her türlü tedbir alınmalıdır.

9) "Mavi Marmara gemisi baskınında hayatlarını kaybeden, yaralanan ve zarar gören tüm insan hakları aktivistlerine İsrail tarafından tazminat ödenmelidir.

10) "Mavi Marmara" gemisine yapılan korsan baskında başta Furkan DOĞAN olmak üzere hayatını kaybedenlere Allah'tan rahmet yakınlarına baş sağlığı, yaralılara acil şifalar ve hayırlı ömürler diliyoruz. 05.09.2011

MAZLUMDER Kayseri Şb.Bşk.Yrd.

FAALİYET BİLGİLERİKategori Adı Basın AçıklamalarıTarih 2011-09-06
Adres: Cumhuriyet Mh. Sakar Sk. No:21 Kızıklı Apt. Sivil Toplum Kuruluşları Mrkz. kat:4 Melikgazi / KAYSERİ