KAYSERİ ŞUBE: MAZLUMLARIN AHI DEVAM ETMESİN

MAZLUMLARIN AHI DEVAM ETMESİN

12 Eylül 1980,idamların, işkencelerin, adam öldürmelerin, fişlenmenin, vatandaşlıktan çıkarmaların, işten atmaların, yargısız infazların, gazete, kitap ve dergileri yasaklamanın, 5000 gencimizin anarşiye kurban gitmesinden sonra gelen darbe dönemimiz 12 Eylül 1980.

Bir milyona yakın insanın fişlendiği,50'si idam 208 kişinin çeşitli şekillerde darbeciler eliyle öldürüldüğü, Mamak ve Diyarbakır ceza evlerinde dünyanın akla gelmedik işkence usullerinin insanımıza reva görüldüğü, bu güne kadar ülkemizi kasıp kavuran terör ortamının zemin bulduğu dönem 12 Eylül 1980.

Millet iradesinin ortadan kaldırıldığı, partilerin kapatıldığı, anayasal düzenin ortadan kaldırıldığı, anayasasında darbeciler yargılanamaz maddesinin bulunduğu, darbe başkanının asmayıp ta besleyelim mi diye idamları savunduğu, ülkücü Mustafa PEHLİVANOĞLU'NUN idamı için o genç suçsuzdu solcu gence denk olsun diye astık dediği dönem 12 Eylül 1980.

Kısacası Mazlumların ahının yankı bulmadığı, zalimlerin yaptığının yanına kar kaldığı dönem bu dönem.

Dindirilemeyen bir zulüm başörtüsü Yasağı

12 Eylül 1980 anayasası ile kurulan YÖK'ün elleri ile uygulanan, orta öğretimde, kamuda ve özel sektörün önemli bir bölümünde, Devlet, YÖK ve darbeci özel sektörde halen devam eden başörtü zulmünden çok çekti bu ülke insanı, hala çekmeye de devam ediyor.

Bu güne kadar bu yasak sebebi ile on binlerce insanımız okullarından atıldı, on binlercesi yurt dışında okumak zorunda kaldı ve hala yasak sebebi ile ülkemizde çalışma imkânı bulamadılar, on binlercesi de başını açmak zorunda kaldı, bunlar askerdeki çocuklarını ziyaret edemiyorlar, kışlalara, ordu evlerine giremiyor, hastalık saçan insan muamelesi görüyorlar.

Üzülerek söylemek zorundayız 12 Eylül'ün ve başörtüsü yasağının mağduriyetleri hala devam ediyor.

MAZLUMDER olarak hala devam eden ve bu güne kadar değişen dünya şartlarına Cumhurbaşkanlarına, hükümetlere ve diğer idarecilere rağmen bu mağduriyetleri kamuoyunun dikkatine sunmak için sergimizi açmış bulunuyoruz. Umuyoruz yankı bulur. Zulmün sona ermesi için mahşeri vicdan uyanır.

Ahmet Taş

FAALİYET BİLGİLERİKategori Adı Basın AçıklamalarıTarih 2011-01-04