KAYSERİ ŞUBE: MİLLETİN TALEBİ MECLİSDE BAŞÖRTÜLÜ MİLLETVEKİLİ BULUNMASIDIR.

MİLLETİN TALEBİ

MECLİSDE BAŞÖRTÜLÜ MİLLETVEKİLİ BULUNMASIDIR.

Ülkemiz de Haziran 2011 de Milletvekili seçimleri yapılacak olup, 550 Milletvekili seçimlerde Milletin oyu ile görev alacaklar.

Milletvekilliği seçimlerinde kadın-erkek ayrımı yapılmadan Milletvekili olma özelliğine sahip her Türk vatandaşı yeterli oyu alırsa, Vekil olarak TBMM. de Milletini temsilen görev yapar.

Ülkemiz nüfusunun yarıya yakını kadınlardan oluşuyor. Kadınlarımızın önemli bir kısmı da inançları gereği başörtülü hanımlar. Kadınların eğitim, kamuda çalışma, aday olma, seçme ve seçilme konusunda Anayasa da her hangi bir ayırımcı maddede mevcut değil. Böyle bir kanun hükmü zaten Hukuka ve toplum vicdanına da uygun değil.

Yaklaşan Milletvekilliği seçimleri ve ısınan siyasi ortamı göz önüne alarak, başta AK Parti olmak üzere CHP, MHP ve diğer siyasi partilerimizi başörtülü kadın Milletvekili adayı göstermeye davet ediyoruz.

Başörtülü ve başörtüsüz kadınlar Milletvekili olarak Meclise girerler ve birlikte çalışabilirler. Böylece bu güne kadar hiçbir hukuki ve vicdani gerekçe gösterilemeden ayrımcılığa mağruz kalıp hakir görülen, ötelenen ve milletvekilliği hakkı gasp edilen hanımlar onore edilmiş olur. Hem de başörtülü hanımların haddi bildirilecek değil, Milletin Vekili olarak da ülkesine ve insanlık için hizmet eden, hizmet beklenen insanlar olduğu kabul edilmiş olur.

MAZLUMDER olarak çağrımız; siyaseti düşünen başörtülü hanımlara ve ülke yönetimine talip siyasi partileredir. Milletvekilliği şartına sahip hanımlar, kendilerine yakın gördükleri siyasi partilere acilen müracaatlarını yapsınlar. İktidar ve muhalefet partileride cesaretle bu müracaatları kabul edip işleme koysunlar. Böylece Anayasada belirtilen ( Hiçbir vatandaşa dininden, dilinden, cinsiyetinden, görüş ve düşüncesinden dolayı farklı muamele yapılamaz.) maddesi anlam kazanmış olsun. Eğer böyle olur ve milletvekilliği listelerinde başörtülü bayanlara da yer verilirse, onlara karşı vefa örneği gösterilip devletin onlara olan özür borcu da ödenmiş olur.

Mustafa DELİCE

MAZLUMDER Kayseri Şube Başkan Yard.

FAALİYET BİLGİLERİKategori Adı Basın AçıklamalarıTarih 2011-02-01