KAYSERİ ŞUBE: MİLLİ İRADE'YE ATILAN YUMRUK!

MİLLİ İRADE'YE ATILAN YUMRUK!

Adı Cumhuriyet olup, bizim ülkemiz gibi Millet iradesiyle seçilen insanların idarede hâkim olduğu ülkelerde, farklılıklara tahammül ve birbirini anlayarak yaşama, bir medeniyet ve kültür olgunluğudur.

İnandığımız ve teslim olduğumuz İslam İnancı'na göre ölen Müslümanlara karşı, bu dünyadaki son görevimiz cenaze namazını kılıp sade, sessiz ve taşkınlık yapmadan yapılan bir törenle ölen kişiyi toprağa vermektir.

Dün Kayserimizde yukarıda belirtilen ve inancımızın gereği olması gereken bir cenaze merasiminin dışında bir hadiseye şahit olduk. Şırnak'ta sivil bir minibüse yapılan acımasız saldırıda hayatını kaybeden Jandarma kıdemli Yüzbaşı Levent ÇETİNKAYA'nın cenazesinin kaldırılması sırasında merasime katılan bir grup devamlı taşkınlık çıkarmış, törene katılan Devlet erkânı, İçişleri Bakanı ve Enerji ve Tabii kaynaklar Bakanı ile milletvekillerine devamlı hakaretlerde bulunmuşlar, Devleti idare edenler hakkında ileri geri ağza alınmayacak sözler söylemişlerdir.

Kendilerinden başka kimseyi görmeyen bu insanların içinden, Beden eğitimi öğretmeni olduğu açıklanan Şahin ŞİMŞEK adlı bir öğretmen daha da ileri giderek, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner YILDIZ'A büyük bir hırsla saldırmış, attığı yumrukla Taner YILDIZ'IN gözlüğünün ve burnunun kırılmasına sebep olmuştur.

Ülkemizde yeni Anayasa tasarısının Mecliste görüşülmeye başlandığı, Milli birlik açılımı çerçevesinde Devlet ile Milletin farklı düşünce, din ve etnik kesimlerinin arasında birlikte yaşama ve yardımlaşma kültürümüzün tesis edilmeye çalışıldığı bir ortamda, üstelik en sakin ve ölümün ötesini düşünmemiz gereken bir cenaze namazı sırasında, Enerji Bakanı Sayın Taner YILDIZ'A yapılan bu akıl almaz saldırıyı şiddetle kınıyor, şehidimize Allah'tan rahmet, yakınlarına başsağlığı dilerken, Sayın Taner YILDIZ'A olaydan duyduğumuz üzüntüyü bildiriyor geçmiş olsun diyoruz.

Kayseri Gönüllü Kültür Teşekkülleri olarak, tüm siyasi partilerimizi ve idarecilerini, Sivil Toplum kuruluşlarımızı ve değerli temsilcileri ile halkımızı, bizim kardeşliğimizi ortadan kaldırmaya yönelik kışkırtıcı, akıl dışı ve mantık yoksunu provakatif eylemlere karşı sağduyulu ve itidalli olmaya davet ediyoruz.

Kayseri Gönüllü Kültür Teşekkülleri Adına
FAALİYET BİLGİLERİKategori Adı Basın AçıklamalarıTarih 2010-04-21