Kayseri Şube Suriye deki Katliam Ve İnsanlık Dramını Kayseri Kamuoyu İle Paylaştı

İlim Yayma Cemiyeti'ndeki kahvaltının ardından saat 09.30 da Sivil Toplum Kuruluşlarından 80 kişilik bay-bayan dinleyici grubuna Suriye'deki son gelişmelerle ilgili bildiklerini aktarmış, devamında soru cevap şeklindeki program saat 11.00 de son bulmuştur. Programını tamamlayan Turan KIŞLAKÇI buradan ortak yayın yapan Şafak radyo'ya geçerek burada Ahmet Biçer CEYLAN la saat 12.00 ye kadar süren Suriye temalı bir yayın gerçekleştirmiştir.

Radyo programından sonra MAZLUMDER'e geçen Turan KIŞLAKÇI, MAZLUMDER Kayseri Şube Başkan Yardımcısı Ahmet TAŞ'ın yerel ve ulusal gündemle ilgili yaptığı basın açıklamasına destek vermiştir. Basın açıklamasından sonra Fakir ve Muhtaçlara Yardım Derneği Başkanı Burhan KARAMUSTAFAOĞLU tarafından davet edilen KIŞLAKÇI, karşılıklı sorulan soruları cevaplayarak saat 15.00 Kayseri Anadolu Ajansına bir nezaket ziyaretinde bulunmuştur.

Kayseri Anadolu Ajansı ziyaretinden sonra, önce Sahabiye Medresesine ve Akabe kitapevini ziyaret etmiş, devamında Hunat Camii, Kapalı Çarşı ve Camii Kebir ziyaret edilmiş ve oradan da Okyanus Kitapevine bir ziyaret gerçekleştirmiştir.

Akşam 17.00 sularında nezaket ziyareti için Kayseri Gündem Gazetesine geçen Turan KIŞLAKÇI burada haber Müdürü Erkin UYGURTÜRK'le gerçekleştirdiği röportaj'ın ardından Genel Yayın Yönetmeni Mehmet UĞURLU ile Suriye'deki olayları değerlendiren bir sohbet gerçekleştirdi.

Saat 18.15 de Suriye ile ilgili konferans vereceği Kocasinan Belediyesi Meclis salonuna geçen KIŞLAKÇI; saat 18.30 da 45 kişinin katılımıyla gerçekleşen akşam konferansında yerini aldı. Önce moderatör olarak görev üstlenen Mazlum-Der Kayseri Şube Başkanı Dr. Atalay ŞAHİN'in açılış konuşması ile başlanan program hayırlara vesile olması dilekleri ile söz Sayın KIŞLAKÇI' ya verildi.

KIŞLAKÇI konuşmasında; öncelikle Libya'da Kaddafinin kendisine muhalif olan yöneticilerine ve vatandaşına uyguladığı şiddeti, güya kendisinin değil yeşil kitabın emri olduğunu ifade ederek katletmesini, Kuran-ı Kerim üzerinde kul kavramlarını çıkararak tahrif etmesini şiddetle kınıyor olmamıza rağmen Kaddafi giderse ülkeyi kim yönetecek diye endişelerini bildiren insanları anlayamıyorum. Bu soruyu abes olarak görüyorum dedi.

Kuzey Afrika'da ve Ortadoğu'daki ülkelerde, mevcut despot yöneticilerden daha iyi ve demokrasiye inanmış insanlar var. Bu ülkelerin daha iyi yönetileceğine inanıyorum. Hele Yemen Devlet Başkanı; beni bu koltuğumdan ancak kalbime hançer saplayıp çıkararak kaldırabilirsiniz derken nasıl insanların ülkeyi yönettiklerine şahit olmaktayız. Argümanları ise ben gidersem ülkeyi yönetecek kimse olmaz, ülkede kaos olur şeklindedir. Buradan şunu anlıyoruz: İslam dünyasında büyük bir boşluk var. Müslümanlar önlerini göremiyor. Allah Resulü gibi Müslümanlar Muhammedül emin olmayı ispatlamışlar mı? Osmanlıdan sonra 19. Yüz Yılda Müslüman ülkelerde ulus devletçilik doğmuştur. Müslümanların her konuda kitabı olmasına rağmen siyaset literatüründe kitabı yoktur. Son yıllarda Dünyada büyük bir değişim yaşanıyor. Avrupa Birliğide ulus devletçilikten uzaklaşmak için ortaya çıkmıştır. Yeni dönemde Müslümanlar ekolleşmeli diyorum. Cemaatle parça-parça olmaktan vazgeçmeli. Müslümanlar çok iyi düşünmeli, düşünerek hareket etmeli, yoksa ulus devletçilik üzeri örtülerek kendilerine tekrar sunulur diyerek konuşmasını tamamlayıp soru cevap faslına geçildi.

Katılımcıların gündemle ilgili yoğun sorularını anlaşılır bir dille cevaplayan KIŞLAKÇI, katılımcılara ilgilerinden dolayı teşekkür ederek konferansını tamamladı. Saat 20.00 de Kocasinan Belediyesi Meclis salonundan ayrılarak 21.00 uçağına binmek üzere hava alanına gitti.

Programa katılanlar Turan KIŞLAKÇI beyin konferansından oldukça memnun kaldıklarını ve yararlandıklarını bildirerek bu konferansı organize eden MAZLUMDER yönetimine teşekkür ederek salondan ayrıldılar.

MAZLUMDER Kayseri Şubesi

Basın Bürosu