KAYSERİ ŞUBE: SURİYEDE AKAN KAN HEMEN DURMALIDIR

SURİYEDE AKAN KAN HEMEN DURMALIDIR

MAZLUMDER Şube Başkan Yardımcısı Mustafa DELİCE; Kuzey Afrika ve Ortadoğu ülkelerinde Şubat ayı ortalarında başlayıp hızla yayılan HAK talepli ayaklanmalar artarak devam ettiğini söyledi.

Delice açıklamasında şunları söyledi; Bölgenin; gücünü halkından almayan, onlarca yıllık despot idareleri halkın haklı taleplerine şiddetle ve katliamla karşılık verdiler.Tunus, Mısır, Yemen'de devam edip, Libya'da dış müdahaleye sebep olarak katliamlara dönüşen ayaklanmalar komşu ülke Suriye'de insan kıyımına dönüştü.

1982 de HAMA kentinde rejime muhalif oldukları için 40. 000 insanın katledildiği Suriye'de 1 ayı aşkın zamandır halkın haklı taleplerine tanklarla, uzun menzilli silahlarla karşılık vererek Suriye halkına karşı despot Suriye rejimi kanlı katliam yapıyor. En son 22 Nisan Cuma günü başlayan Protestolarda göstericiler üzerine güvenlik güçlerinin ateş açması sonucu 120 den fazla insan öldürüldü, daha fazla insan da yaralandı. Cenazelerin kaldırıldığı 23-24 Nisan Cumartesi ve pazar günü yapılan gösterilerde halkın üzerine ateş açılması sonucu çok sayıda insan yine katledildi. Beşar ESAD'a bağlı Suriye ordusunun 24 ve 25 Nisan günlerinde Dera kenti ile Şam'ın dış mahalleleri Duma Hersek'de ve İrbin, Cobar, Hacer-ül Esved'e yönelik şiddetli saldırılar ne yazık ki devam etmektedir.

MAZLUMDER olarak; komşumuz Suriye'de kendi halkına karşı zalim Beşar ESAD rejimi eliyle yapılan katliamlar ve İnsan Hakları İhlallerinin sona erdirilebilmesi için; başta Türkiye olmak üzere, Dünya Devletlerini, duyarlı halkı, Sivil Toplum Kuruluşlarını, İnsan Hakları teşkilatlarını, Bölgenin aklıselim idarecilerini, Kanaat önderlerini Suriye konusunda daha fazla inisiyatif almaya, bu ülkede halkın taleplerini dikkate alan, halkın tercihine dayalı insanca bir idarenin kurulması, yaşanan katliamların bir an önce durdurulması, sorumlulardan adalet önünde hesap sorulması için çaba sarf etmeye davet ediyor, katliamlarda ölenlere Allah'tan rahmet, yaralananlara acil şifalar, Suriye halkına başsağlığı, despot Suriye yöneticilerini de aklı selim olmaya davet ediyoruz.

MAZLUMDER Kayseri Şubesi

FAALİYET BİLGİLERİKategori Adı Basın AçıklamalarıTarih 2011-05-03