KAYSERİ ŞUBE: TÜRKİYE SURİYE İLE BİRLEŞMEK ZORUNDADIR

Seçkin bir dinleyici kitlesine hitap eden Mustafa ÖZCAN Türkiye'nin son on yılda içerde ve dışarıda aktif bir yönetim örneği gösterdiğine dikkat çekerek Ortadoğu Balkanlar ve Asya'daki toplumların Türkiye'ye sempati ile bakıp Türkiye'den büyük bir beklenti içine girdiklerini dile getirdi.

İslam Dünyasının Türkiye'nin dışında birleştirici bir merkezinin olmadığını söyleyen Mustafa ÖZCAN,Mısır'ın Arap devletlerinin liderliğine oynamasına rağmen İslam Dünyasının lideri olamayacağını belirterek Arap baharı ile başlayan başkaldırıların orta doğudaki mevcut statükoyu ortadan kaldıracağını bu ülkelerde halka dayalı idareler kurulmak zorunda kalacağını bildiren Mustafa ÖZCAN mevcut yönetimlerin ömürlerinin de sona ermek üzere olduğunu bildirdi.

Türkiye'nin dış politikasında daha etkili ve bölgede denge unsuru olabilmesi için ilk etapta içeride kürt meselesini çözmesinin gerekli olduğunu söyleyen Mustafa ÖZCAN bir soruya verdiği cevapta Türkiye'nin dış politikasının tamamen ABD'ye endekslenmesinin tamamen doğru olmadığını Amerika'nın İslam dünyasında istenmeyen devlet haline geldiğini, ekonomisinin zor durumda olduğunu, Türkiye'nin ise İslam dünyası ile birçok birlikteliğinin olduğunu dış politikada Amerikan tesiri anlayışının doğru bir anlayış olmadığını söyledi.

Türkiye'nin ileri vadede halkının ve coğrafyasının çok benzer özellikler göstermesi sebebiyle Suriye ile birleşmesinin kaçınılmaz olacağını söyleyen Mustafa ÖZCAN bu birleşmeyle İsrail'le komşu olacağını problemli İsrail'i bu yöntemle durdurmanın daha kolay olacağını söyledi.

21.yüzyılın ABD ve ÇİN değil İslamın yüzyılı olacağını bildiren Mustafa ÖZCAN bu konuda Türkiye'nin öncü devlet olacağını söyledi.

Bir soru üzerine Çeçenistan'ın ve Pakistan'ın bu günkü durumuna da değinen Mustafa ÖZCAN, şuandaki Çeçenistan yöneticilerinin ülkelerini Rusya ile barışık Dubai tipi bir ülke haline getirmek istediklerini, kültürel dönüşüm ve dünyevileşmeye zemin hazırladıklarını ,bu ülkede Rusya'nın tesiri azaldıkça toplumun İslami kimliğe dönüşebileceğini söyledi.

Pakistan'ın ayakta kalabilmesi için Afganistan'la birlikte hareket etmesi gerektiğini de bildiren Mustafa ÖZCAN bu ülkenin Türkiye ile sıkı iş birliği yapması nükleer silahlarını işbirliği yaptığı ülkelere kaydırması ile dış tehditten kurtulabileceğini söyledi.

MAZLUMDER Basın Bürosu

FAALİYET BİLGİLERİKategori Adı Basın AçıklamalarıTarih 2011-10-11
Adres: Cumhuriyet Mh. Sakar Sk. No:21 Kızıklı Apt. Sivil Toplum Kuruluşları Mrkz. kat:4 Melikgazi / KAYSERİ