KAYSERİ ŞUBE: USAME BİN LADİN'İN İMHASI BİR İNSANLIK SUÇUDUR

USAME BİN LADİN'İN İMHASI BİR İNSANLIK SUÇUDUR

3000 den fazla insanın ölümüne sebep olan 11 Eylül saldırılarının sebebi olmakla suçlanan Usame bin LADİN, Pakistan'da ABD. Güçlerince yapılan bir operasyonla yaşadığı evde yakalandı. Üzerinde silah olmamasına rağmen başından kurşunlanarak öldürüldü.

Olayın faili ABD,11 Eylül 2001 yılındaki saldırıların sorumlusu olarak yıllarca Afganistan dağlarında aradığı Usame bin LADİN'i kendi ülkesi dışında olan Pakistan'da tüm Egemenlik haklarını yok sayarak yaptığı bir operasyonla ele geçirdiği Usame Bin LADİN'i, onda insanlığın soracağı birçok hesaplar ve alacağı bilgiler olmasına rağmen, yargı önüne çıkarmadan başına kurşun sıkarak öldürmekle hem insanlığa karşı suç işledi, hem Pakistan'ın egemenlik haklarını yok saydı, hem adil yargılanmayı ortadan kaldırdı, hem de ondan alınacak bilgilere engel oldu.

Irak ve Afganistan'ı suçlu aramak ve nükleer silah bulunduğu yalanlarıyla işgal edip, milyonlarca insanı katleden, on binlerce insanın namusunu kirleten, milyonlarca insanın ülkesini terk etmesine sebep olup yüz binlerce dul, yetim, sakat ve mülteci üreten, bu ülkelerin kültür, tarih, yer altı ve yer üstü zenginliklerini talan edip el koyan, toplumları birbiri ile düşman eden ABD, Usame Bin LADİN'in öldürülmesini tüm ahlaki değerleri ayakaltına alıp ülkesinde yapılacak seçimlerde malzeme olarak kullanmanın hazırlığı içindedir.

Mazlum_der olarak; Müslüman olduğuna şahitlik ettiğimiz ve ABD. Dışında hiçbir devlet ve teşkilatın insanlık suçu işlediğini iddia edemediği Usame Bin LADİN'e Allahtan rahmet, yakınlarına ve sevenlerine başsağlığı diliyor, insanlık dışı bir metotla öldürülüp, cenazesinin ortadan kaldırılmasını insanlığa ve Müslümanlara karşı yapılan bir hakaret, hukuksuzluk ve insanlık suçu olarak kabul ediyor.

Kuruluşundan beri insanlara karşı en ağır suçları işlemekle sicili hayli bozuk olan ABD'yi bu uygulamasından dolayı şiddetle protesto ediyor, egemen bir devlet olduğunu söyleyen Pakistan yönetimini de kendi ülkesinde böyle bir suça fırsat verdiği içinde şiddetle kınıyor, ABD'nin insanlığa karşı yaptığı bu suçun hesabının sorulması için uluslar arası İnsan Hakları Mahkemesini göreve davet ediyoruz.

MAZLUMDER Kayseri

Şube Başkan Yrd