KAYSERİ ŞUBE: UYGURLAR ÖLÜME TERK EDİLMESİN

UYGURLAR ÖLÜME TERK EDİLMESİN

5 Temmuz 2009 tarihinde DOĞU TÜRKİSTAN'IN URUMÇİ kentinde başlayan ve binlerce Uygur Müslüman'ın öldürüldüğü binlercesinin de yaralandığı olaylarda, Çin'in olayları bahane ederek başlattığı tutuklama ve idam zulmünden kurtulmak için Taylant'a sığınan 27 Uygur Müslüman bu günlerde Çin'e iade edilmekle karşı karşıya bulunmaktadırlar.

Önceleri TAYLANT Hükümeti tarafından mülteci muamelesine tabi tutulan Uygurlar, Çin Halk Cumhuriyetinin bu ülkeye yaptığı baskılar sonucunda Çin' e iade edilme kararı karşısında büyük bir şok yaşadılar. İade edildiklerinde Çin hükümetinin idam edileceklerini bildirdiği 27 Uygur Müslüman'ın iadesi uluslararası kamuoyunun baskısı ile beş gün ertelenmiş bulunmaktadır. Eğer müdahil olunmaz ise 27 Uygur, Çin'in verdiği idam kararı ile hayatlarını kaybedeceklerdir.

İnsan için başta gelen hakkın hayatta kalma hakkı olduğuna inanan MAZLUMDER olaya duyarsız kalmamak için sivil toplum kuruluşlarını, Türkiye Cumhuriyeti Hükümetini, TBMM'yi, Uluslar arası kamuoyunu da harekete geçirerek, 27 Uygur Müslüman'ın iadesinin durdurularak, hayatlarının kurtarılması için çaba göstermeye davet eder.

ABD MÜDAHALESİ YEMEN'DE ÖLÜM SAÇIYOR

Irak ta, Afganistan'da ve Pakistan'da devam eden ABD zulmü bu defa da Yemen'e sıçradı. Son haftalarda Yemen' de İran ve Arabistan'ın destek verdiği karşıt guruplar arasında devam eden çatışmalara müdahil olan ABD ve Arabistan askerlerinin, bu ülkenin bir çok yerini bombalaması sonucu yüzlerce insanın ölümüne, yaralanmasına ve sakat kalmasına sebep oldular.

Kamuoyumuzun pek farkında olmadığı Dünya kamuoyunun da yeterince ilgi göstermediği masum Yemen halkına karşı bombalamalar halen devam ediyor. Halkının büyük bölümü fakirlik, yoksulluk ve sefalet içinde olan yemen halkı, Arabistan ve ABD kuvvetlerinin bombalamaları sonucu büyük bir insanlık dramı ile karşı karşıya kaldılar.

MAZLUMDER ülkemiz de ve dünyadaki insan hakları ihlallerinin karşısında olma ve zulümlere karşı gelme prensibinin gereği olarak,bu ülkedeki çatışmaların bir an önce sona erdirilmesi için İran ve Arabistan hükümetlerinin derhal bir araya gelerek olayların sona ermesi için görüşmelere başlamasını tavsiye ederken,ABD ve Arabistan askerlerinin Yemen 'de yaptıkları insanlık zulmünü şiddetle kınar, biran önce bu insanlık ayıbının sona erdirilmesi için sivil toplum kuruluşlarını,kamuoyumuzu ve İslam konferansı teşkilatını harekete geçmeye davet eder.

FAALİYET BİLGİLERİKategori Adı Basın AçıklamalarıTarih 2009-12-21