Kayseri Şubeden 28 Şubata ilişkin açıklama

YAZILI BASIN AÇIKLAMASI

Bugün 28 Şubat 1997 Post modern darbesinin 14. Yıldönümüdür.

28 Şubat 1997 de yapılan Post modern darbe ile iki partiden oluşan toplam oy sayısı 9 milyon olan Refah-Yol hükümeti görevden el çektirilmiş, YÖK baskı altına alınarak birçok öğretim üyesinin görevine son verilmiş, binlerce üniversite öğrencisi başörtülü oldukları gerekçesiyle okuldan atılmış, binlercesi yurt dışına giderek öğrenimlerini oralarda devam ettirmek zorunda bırakılmış, yine binlerce bayan öğretmen ve memur ya zorla başları açtırılmış ya da yargılanmadan görevlerine son verilmiştir.

Oluşturulan Batı çalışma Grubu marifetiyle işadamları, bürokratlar, idareciler, kebapçılar ve tablacılar fişlenerek kara listeye alınmışlar, estirilen korku ortamıyla insanlar yarınlarından endişe eder hale getirilmişler, birçok şirket ve işyeri dışlama ve fişlenme sebebiyle mesleklerini bırakmak zorunda bırakılmış, ülkemiz bu dönemde ekonomik, sosyal, kültürel ve eğitim yönünden büyük zararlara uğratılmıştır.

Yine bu dönemde 6 milyon oy alarak Milletin tercihine mazhar olmuş iktidar partisi Millet iradesi yok sayılarak kapatılmış, Milli iradeye büyük darbe vurulmuştur.

Üzerinden 14 yıl geçen bu karanlık dönemin mimarlarının bir kısmı hayata veda etmişler bir kısmı da emekli olarak hayattadırlar. Ama ne yazık ki hiçbiri hakkında yaptıkları darbe ve memlekete verdikleri zararın hesabını vermemiş kimse de hesap sormamıştır.

Dönemin en büyük mağduru olan zamanın Başbakanı Prof. Dr. Necmettin ERBAKAN 28 Şubat'ın arafesinde dün vefat etti. Kendilerine Allahtan rahmet diliyor sevenlerinin ve Türkiye toplumunun başı sağ olsun diyoruz.

MAZLUMDER olarak; 12 Eylül 2010 tarihinde Türkiye toplumunun oylarıyla Anayasada yapılan değişikliğin hayata geçirilmesi ve 12 Eylülden bugüne, 12 Eylül 1980, 28 Şubat 1997 darbeleri ve daha sonra yapılan darbe teşebbüslerine adı karışanların biran önce yargı önüne taşınması, yaptıkları yanlışlar, ülkeye ve millete verdikleri zararın hesabının sorulması için TBMM. ni Yargı organlarını ve Hükümeti göreve davet ediyoruz.

MAZLUMDER Kayseri

Şube Başkanı