Kayseri Şubeden Doğu Türkistan ve ÖSS Katsayı Açıklaması

DOĞU TÜRKİSTANDA KAN AKMAYA DEVAM EDİYOR

Değerli Basın mensupları, çok kıymetli Kayserili hemşerilerimiz

Doğu Türkistan'da aylardır devam edip 05.temmuz 2009 günü Urumçi'de haksızlığa karşı gösteri yapan Müslüman Uygurlar üzerine Çin güvenlik güçleri ve sonradan getirilip buraya yerleştirilen han Çinlilerinin ateş açması sonucu büyük bir katliam yaşanmış idi.

O günden bugüne Dünyanın bir çok yerinde gösteriler yapılmasına, katliam ve diğer insan hakları ihlallerine son verilmesi amaçlı talep ve baskılara ramen Müslüman Uygurlara karşı Çin güvenlik güçlerinin tutuklama ve idam operasyonları devam etmektedir. Bu güne kadar 1000' in üzerinde Müslüman Uygur'un idam edildiği gelen haberler arasındadır.

Basın yoluyla öğrendiğimiz Müslüman Uygurlara yapılan vahşet haberleri inanıyoruz ki Türkiye de yaşayan tüm Müslümanların vicdanlarında çok derin yaralar açmaktadır. Kanayan bu yaramız için öncelikle tüm Kayserili hemşerilerimizden konunun ciddiyetini göstermek adına açmış olduğumuz fotoğraf sergisine hassasiyet göstererek katılmalarını, ilgili yardım kuruluşlarına bağışta bulunmalarını bir vicdanı görev sayıyoruz.

Ayrıca hayırseverliği ve cömertliği ile tanınan Kayserimizin güzide sanayicilerini, işadamlarını, esnafını ve hassasiyet gösteren tüm hemşerilerimizi düzenlenecek bağış kampanyalarına destek olmaya MAZLUMDER Kayseri şubesi adına davet ediyoruz. Göstereceğiniz hassasiyetten dolayı derneğimiz adına tüm hayırseverlere şimdiden teşekkür ederiz.

Türkiye ve Dünya kamuoyundan beklentimiz konuya daha duyarlı olması, bu bölgede yaşanan ve insanımızı derinden yaralayan insan hakları ihlallerinin ortadan kaldırılması için daha fazla çaba sarfetmesi'dir.

10 YILLIK ZULÜM SONA ERMEK ÜZERE

28 şubat 1997 Post modern darbesi döneminde; 1999 yılında Y.Ö.K. tarafından alınan ve bugüne kadar yüz binlerin üzerinde meslek lisesi mezunumuzun üniversiteye girmelerinin önünde büyük bir engel teşkil eden adaletsiz katsayı uygulamasında sona yaklaşıldı.

Yüksek Öğretim Kurulunun daha önce gündemine alıp iki gün önce yaptığı toplantıda aldığı bir kararla 2010 yılından itibaren meslek lisesi mezunları için uygulanan katsayı adaletsizliğinin sona ereceği bildirildi.

MAZLUMDER olarak yıllarca karşısında olup ortadan kaldırılması için mücadele verdiğimiz katsayı adaletsizliğinin sonuna gelinmesi bizlere buruk bir memnuniyet yaşattı. Bir yandan bu kararın altında imzası olan Yüksek Öğretim Kurulu üyelerini tebrik edip, bundan yararlanacak öğrencilerimiz adına sevinç duyarken 10 yıldır devam eden bu yanlış uygulamanın kararını alıp bu güne kadar acımasızca uygulayan yetkilileri de toplumun vicdanına havale ediyoruz.

MAZLUMDER Kayseri Şube
Başkan Yardımcısı