Kayseri Şubeden Dogu Türkistanla ilgili basın açıklaması

Kanayan bir yara gördüm mü yanar ta yüreğim

Adam aldırmada geç diyemem aldırırım

Çifte yerim, tekme yerim

Ama hakkı tutar kaldırırım.

Orta Asya'da 4000 yıllık ana yurdu ,1300 yıllık İslam yurdu Doğu Türkistan komünist Çin yönetimi altında inim-inim inlemektedir.

60 yıldır vatanlarında özgürlük mücadelesi veren, bu uğurda bir çok değerli insanını Çin katliamlarında kaybeden bir çok insanının da vatanlarını terk ederek uzak diyarlara gidip yaşamak zorunda kaldığı Doğu Türkistan'da son günlerdeki zulüm dayanılmaz hale geldi.

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün Çin ziyaretinin hemen akabinde Çinlilerin bir oyuncak fabrikasında Çinli işçiler ile Uygur işçileri arasında meydana gelen ve 2 Uygur Türkünün Ölümü ile sonuçlanan olayın ardından Doğu Türkistan Başkenti Urumçi'de olayı protesto etmek için toplanan binlerce Uygur Türklerinin üzerine komünist Çin askerlerinin ateş etmesi ile başlayan katliam sonucunda bu güne kadar 500'e yakın insanın öldüğü, binlerce insanın yaralandığı bildirilmektedir.

Yaşanalar büyük bir katliam ve insanlık dramıdır. Olaylara duyarsız kalmamak ve mahşeri vicdanı göreve çağırmak için buradayız. Büyük bir insanlık dramı olan bu katliamları şiddetle kınar,bir yandan Türkistan da katledilen kardeşlerimize Allah'tan rahmet , yaralılara acil şifalar dilerken, MAZLUMDER olarak başta Cumhurbaşkanını, T.C Hükümetini, T.B.M.M 'ni İslam konferansı teşkilatını Birleşmiş Milletler teşkilatını olaya acilen müdahale ederek katliamların ve yaşanan insanlık dramının biran önce sona erdirilmesi için göreve davet ediyoruz.

MAZLUMDER Kayseri Şubesi

Şube Başkan yardımcısı