Kayseri Şubeden Fotoğraf Sergisi

05 Temmuz 2009 da Doğu Türkistan'ın başkenti Urumçide binlerce Müslüman Uygur Türk'ü katledildi. Geçen bir yıllık süre içerisinde Dünyadaki, Türkiye'deki sorumlu örgütler, hükümetler ve sivil toplum kuruluşları beklenen tepkiyi göstermemişler, yaşananlar unutturulmuştur.

Çinin hala Doğu Türkistan'da vahşet uyguladığı bilinmektedir. Gözaltına alınanların akıbetlerinin bilinmemesi, İbadet yerlerine 18 yaşın altındakiler, memurlar, işçiler, emekliler, parti mensupları ve kadınların alınmaması, Müslüman Uygur genç kızlarının Çine göçe zorlanması ve onlara yakınlarının ulaşamaması, zorunlu kürtaj uygulanması, esrar ve eroinin gençleri zehirlemek için serbest kullanımın sağlanması, nükleer denemeler sonucu oluşan hastalıklar Çinin yaptığı vahşetin ta kendisidir.

MAZLUMDER olarak diyoruz ki!

Çin devleti Doğu Türkistan'da İnsan Hak ihlallerine son vermeli, basın, ifade ve örgütlenme özgürlüğünün önündeki engelleri kaldırmalı, bölgedeki demografik yapıyı bozmayı durdurmalı, ekonomik ayrımcılığa, nükleer denemelere son vermeli, zorunlu kürtajı ve dini inançlar önündeki engelleri kaldırmalıdır.

T.C. hükümetinden beklentilerimiz; Doğu Türkistan'daki yaşanan vahşet Çin'le ticari ilişkilere kurban edilmemeli, Uygurların yaşadığı zulüm dış politikada öncelik görmesi gerekir yönündedir. Uluslararası kuruluşlar olan B.M. başta olmak üzere A.B. liği, İslam Konferansı Teşkilatı ve Şanghay işbirliği örgütü üyesi Müslüman ülkelerden Doğu Türkistan'da yaşanan insan hak ve ihlallerine karşı duyarlı olmaları, Çin'le ilişkilerinde ekonomik önceliklerden önce insan haklarını merkeze alan bir politikayı benimsemeli ve demografik yapıyı bozucu uygulamalara son verilmesi için baskı yapılmasıdır.

Doğu Türkistan'da yaşanan vahşetin yanında hepimizin bildiği gibi 31 Mayıs gecesi insani yardım konvoyunu taşıyan mavi Marmara gemisine İsrail'in yaptığı katliam sonucu 9 kardeşimizi şehit verdik. Onlarca kardeşimizde yaralandı.

MAZLUMDER Kayseri şubesi olarak hem Doğu Türkistan'da yaşananların hem de mavi Marmara gemisinde yaşanan vahşeti fotoğraf sergimizde Kayseri halkı ile paylaşmak, yaşananları gündemde tutmak için bugün burada açılışını yapacağımız ve 8 gün açık kalacak olan DOĞU TÜRKİSTANDA ÇİN VAHŞETİ VE MAVİ MARMARA KATLİAMI konulu fotoğraf sergimizi tüm kayserideki kardeşlerimizin ziyaret etmelerini bekliyoruz.

Doğu Türkistan'da, Filistin'de, Mavi Marmara gemisinde ve Baş bağlar katliamında hayatını kaybeden tüm şehitlerimize Allah'tan rahmet, yaralılarımıza acil şifalar diliyoruz.

Değerli basınımızı da gösterdikleri yakın ilgiden dolayı kendilerine teşekkür ediyoruz.

Mustafa DELİCE

MAZLUMDER Kayseri Şube Başkan Yardımcısı