KAYSERİ ŞUBE'DEN GÜNDEME İLİŞKİN AÇIKLAMA

SURİYEDE SİVİLLER VE MUHALİFLER ÖLDÜRÜLMEYE DEVAM EDİYOR

Suriye de 8 aydan bu yana devam eden muhalif gösterilerde 3000 kişinin hayatını kaybettiği bağımsız kaynaklarca basına yansımış durumdadır.

Ölenlerin yüzden fazlasının çocuk yaşlardaki Suriye vatandaşlarından oluştuğu, kayıpların ve tutuklananların sayısının on binleri geçtiği tahmin ediliyor.

Türkiye başta olmak üzere komşu ülkelerin , Arap birliği ve İslam işbirliği teşkilatına üye ülkelerin reform yap çağrılarına bir türlü yanaşmayan Suriye devlet başkanı Beşar ESED tıpkı babası hafız ESED gibi bir yandan halkını katlederken diğer yandan şehirlerin ve yerleşim birimlerinin elektriğini , suyunu, iletişimini ve haberleşmesini keserek zulüm üstüne zulüm yapıyor.

BM Güvenlik Konseyi Suriye hükümetine yaptırım konusunda Çin Halk cumhuriyeti ve Rusya'nın vetosu sebebiyle karar alamadı. Böylece BM örgütünün de insan hakları konusunda mazlumun değil zalimin yanında olduğu, asla mazlumların umudunun olamayacağı Filistin oylamasında olduğu gibi bir defa daha anlaşıldı.

Bu arada Suriyeli Kürt siyasetçi Misha AL TAMU'nun Kamışlı'da evine baskın yapılarak öldürülmesi ülkede büyük infiale sebep oldu . Misha AL TAMU'nun cenaze töreninde Suriye BAAS güçlerince halkın üzerine ateş açılması sonucu 5 kişi daha katledildi.

Mazlum-der olarak Suriye'de istikrarlı ve halka dayalı bir yönetimin, katilliği babadan oğula geçen ESED rejiminin dış ve iç yaptırımlarla ortadan kaldırılmasına bağlı olduğunu görüyor, ülkede reformların sonuca ulaşması ve akan kanın durması için bu ülkedeki özgürlükçü halk hareketinin yanında olduğumuzu bir kez daha ilan ediyoruz.

İSRAİL HAPİSHANELERİ ÖLÜM SAÇIYOR

İsrail hapishanelerinde yıllardır tutuklu olup haklarında hiçbir delil olmadan hapislerde çürümeye terk edilen binlerce Filistinli mahkàm bu günlerde içinde bulundukları insanlık dışı şartları protesto için açlık grevine başladılar.

Tutuklular arasında bulunan Filistin kurtuluş cephesi sekreteri Ahmet SAADET'in sağlık durumu kötüleşmiş olup kendisi şuan koma halindedir. Açlık grevindeki diğer Filistinli mahkumların sağlıkları hızla bozulmakta olup bir kısmı hayatını kaybetmekle karşı karşıya gelmiştir.

Bu günlerde Türkiye'nin de müdahil olduğu görüşmeler sonucunda GAZZE'de esir bulunan İsrailli asker Gilad ŞALİD'in serbest bırakılması karşılığında İsrail hapishanelerinde bulunan 1027 Filistinli mahkàmun serbest bırakılacak olması gündemdedir. Bu konuda İsrail hükümetine karşı asla güvenilmeyip dikkatli olması gerektiğine inanıyoruz.

MAZLUMDER olarak Filistinli mahkàmların haklı taleplerinin İsrail hükümetince hemen karşılanmasını, cezaevi şartlarının iyileştirilmesini , Filistinli mahkàmlara uygulanan tecridin kaldırılmasını ve böylece Cenevre sözleşmesinin gereği yerine getirilerek grevdeki mahkàmlara temiz su ve tuz sağlanmasını, avukatlarıyla, aileleriyle, doktorla görüşebilme, eğitim ve haber alma imkanlarından yararlanmalarının sağlanmasını , devamında adil yargılanma haklarının sağlanmasını talep ediyoruz.

Atalay ŞAHİN

MAZLUMDER Kayseri Şb. Bşk.

FAALİYET BİLGİLERİKategori Adı Basın AçıklamalarıTarih 2011-10-19
Adres: Cumhuriyet Mh. Sakar Sk. No:21 Kızıklı Apt. Sivil Toplum Kuruluşları Mrkz. kat:4 Melikgazi / KAYSERİ