Kayseri Şube'den Gündeme İlişkin Açıklama

NATO'yu ve füze kalkanını istemiyoruz

MAZLUMDER Kayseri Şube Başkanı Dr.Atalay ŞAHİN yaptığı basın açıklamasıyla füze kalkanı, kamu kurumlarında kıyafet yasağı, İstanbul'da öldürülen üç Çeçen vatandaş ve Kayseri-Pınarbaşı yolunda yanan cezaevi aracıyla ilgili açıklamalarda bulundu.

NATO'nun kuruluş amaçları arasında Ortadoğu bölgesi olmadığı halde Dışişleri Bakanlığı sözcülerinin 'Bu sistem NATO alanının savunulmasına yöneliktir.' açıklamasının inandırıcı olmadığını belirten Atalay Şahin "Komşu vilayet Malatya'ya kurulacak füze kalkanı emperyal devletlerin İslam coğrafyasını kuşatma , kontrol altında tutma ve gözetleme operasyonunun bir parçasıdır. Bu anlamda Türkiye'ye NATO çatısı altında taşeronluk yaptırılmak istenmektedir. Korunması Hedeflenen ülke İsrail'den başkası değildir. Soğuk savaşın sona ermesiyle NATO, yeni düşman tanımlamasında birinci sıraya İslam'ı koydu. NATO yeni misyonu ile güya Müslüman halkların emperyalizmin ve yerli despotların baskılarından kurtulmasına askeri olarak destek olmak istiyor." şeklinde konuştu.

Zulme dur demek erdemdir

Kuran kurslarında yaş sınırlamasının kaldırılmasını büyük memnuniyetle karşılaıklarını söyleyen Şahin sözlerini şöyle sürdürdü: 28 Şubat 1997 post modern darbe döneminde çıkarılan bir yasa ile uygulamaya konulup bu güne kadar yürürlükte kalan ve Müslüman topluma büyük üzüntü veren Kuran-ı kerim öğretimindeki tahditlerden sadece yaş sınırlaması 17 Eylül 2011 tarihinde Resmi Gazetede yayımlanarak yürürlüğe giren KHK ile kaldırıldı. MAZLUMDER olarak 2009 yılından beri peşini bırakmadığımız bu konuda hükümeti milletin iradesine saygı duyarak aldığı ve taleplerimizi kısmen karşılayan bu karardan dolayı takdir ediyoruz. Kamu çalışanlarına uygulanan kıyafet yasağının kaldırılması, okullarda ve kamuda ibadet yapma yeri mağduriyetlerinin giderilmesi için düzenlemeler yapmasını bekliyoruz.

Himayemizdeki 3 Çeçen'in ölümünden kim sorumlu?

Bir hafta kadar önce İstanbul Zeytinburnu nda sokak ortasında yapılan bir saldırı ile Berkzah MUSAYEF, Rustam ALTEMİROF ve Zavrbek AMRİEV adlı çeçen sığınmacılar hunharca katledildiler. Daha önce de 2008 Eylül ayında yine İstanbul da 3 çeçen sığınmacı haziran 2009 da da bir çeçen sığınmacı İstanbul'da öldürülmüş ve bu güne kadar katil ve katiller hakkında hiçbir ipucu elde edilmedi ve ülkemize sığınmacı olan bir avuç çeçeni korumak ta aciz kaldık diyen ŞAHİN "Ölenlerin Çeçenistan' ın Rusya'dan bağımsızlığını kazanması için mücadele eden mücahitler grubundan olup yıllardır ülkemizde aileleri ile birlikte sığınmacı olarak yaşadıkları biliniyor.Himayemizde olan insanları katliamdan neden koruyamadık, saldırının faili olan katiller kimler, olayda koruma zafiyeti olan varsa sorumlular hakkında neler yapılacak Mazlum Der olarak bu konuda da kamuoyuna detaylı, ikna edici bilgiler verilmesi için yetkilileri göreve davet ediyoruz." dedi.

Diri diri yanan mahkumların hesabını kim verecek?

Geçtiğimiz 16 Eylül günü Pınarbaşı ilçesi yakınlarında Karakuyu köyü mevkiinde Van dan İstanbul a mahkum taşıyan bir cezaevi nakil aracı hareket halinde iken alev alarak yandı ve araçta bulunan 5 mahkum diri diri yanarak can verdi.

Bunun sorumluluğunun devlete ait olduğunu dile getiren Şahin sözlerini şöyle sürdürdü:

Ülkemizde yaşayan tüm insanlar gibi ceza evlerinde tutuklu bulunan zanlı ve mahkumların can güvenliğinin sorumlusu devlettir. Onların can güvenliği ve hayatlarına gelebilecek her zararı bertaraf etmek için her türlü tedbiri neye mal olursa olsun almak devletin görev sorumluluğundadır. Bu zulüm araçlarının kullanılmasına son verilerek insan onuruna uygun yöntemler geliştirilmesi Ceza evlerinde ki nakil işlemlerinin bir an önce günün şartlarına uygun, ergonomik ve güvenli hale getirilmesi nakil sırasında meydana gelen olumsuzlukların ortadan kaldırılması için ilgili ve yetkilileri göreve davet ediyoruz.

MAZLUMDER Kayseri Şubesi

FAALİYET BİLGİLERİKategori Adı Basın AçıklamalarıTarih 2011-09-22
Adres: Cumhuriyet Mh. Sakar Sk. No:21 Kızıklı Apt. Sivil Toplum Kuruluşları Mrkz. kat:4 Melikgazi / KAYSERİ