KAYSERİ ŞUBEDEN GÜNDEME İLİŞKİN AÇIKLAMALAR

GÖNÜLLÜ KURULUŞLAR VAN DEPREMİNİ UNUTMADI

Kayseri Gönüllü Kültür Kuruluşları 23 Ekim Pazar günü Van ve çevresinde meydana gelen özellikle Van şehir merkezi ve Erçiş'te büyük yıkıma sebep olup yüzlerce insanın ölümü ve binlerce insanın yaralanması yüzlerce evin yerle bir olmasına sebep olan deprem felaketinde zarar görenlere yardım elini uzatmak için bir araya geldiler ve bölgeye yardım köprüsü kurdular.

İçlerinde Veren el Derneği, İHH (İnsani Yardım Derneği), Yardım Eli Derneği ve Fakir ve Muhtaçlara Yardım Derneğinin de bulunduğu Gönüllü Kuruluşlar aldıkları kararla yapacakları yardımları, bu yardım kuruluşları aracılığı ile deprem bölgesine ulaştırmaya karar verdiler. Bölgeye ulaştırılmak üzere depremzedelere yardım etmek isteyen vatandaşlar her türlü yardımlarını ( kuru gıda, çocuk ve hasta bezi, battaniye, çadır, çocuk maması, ayakkabı, jeneratör, sağlık malzemeleri) ve diğer yardımlarını

VEREN EL DERNEĞİ TEL: 232 10 46

Türkiye Finans Kurumu Kayseri Şubesi Hesap NO: 03/1576913

Kayseri İHH Tel: 223 33 00 ve ALBARATÜRK Kayseri Şubesindeki hesabına

YARDIMELİ DERNEĞİ Tel: 231 50 30 ve Ziraat Bankası Göngören Şubesindeki 48630452-5018 nolu hesabına

FAKİR VE MUHTAÇLARA YARDIM DERNEĞİ Tel: 231 75 13 nolu telefondan bilgi alarak ayni ve nakdi yardımlarını ulaştırabilirler.

Şu ana kadar

VERENEL DERNEĞİ KAYSERİ ŞUBESİ

Deprem bölgesinde ön incelemeyi tamamladı ve bunların verdiği roporlar doğrultusunda 500 m2 lik sıcak yemek dağıtılacak çadır, 5 ton içme suyu, 2 adet jeneratör, 500 adet battaniye, bol miktarda çocuk bisküvisi ve ekmek, çok miktarda katalitik soba, sağlık malzemesi ve kuru bakliyattan oluşan yardımlarını gönüllüleriyle birlikte bir tıra yükleyerek deprem bölgesine gönderdi.

İHH insani yardım derneği

Çok miktarda kuru gıda, çocuk ve hasta bezi, çadır, battaniye, keçe, jeneratör den oluşan yardım malzemesini 4 kişiden oluşan gönüllüleriyle birlikte deprem bölgesine gönderdi.

Yardımeli derneği deprem bölgesinde bulunan dernek koordinatörünün verdiği raporlar doğrultusunda acil ihtiyaçları belirlediler gıda, sağlık malzemesi, çadır ve battaniyeden oluşan ihtiyaçları türkiyenin kayseri dahil tüm bölgelerinden deprem bölgesine göndermeye başladılar.

Fakir ve muhtaçlara yardım derneği ise deprem bölgesinde hayatın normalleşmeye başlamasını bekleyerek oradan gelecek talepler doğrultusunda her türlü yardım malzemesini göndermeye karar verdi.

Yardım kuruluşlarına her türlü desteği vererek bunlar kanalıyla depremzedelere yardım ulaştırmanın bir insanlık ve Kardeşlik borcu olduğunu söyleyen gönüllü kültür kuruluşları sözcüsü Ahmet TAŞ bu gayretlerinden dolayı yardım kuruluşlarını tebrik etti vatandaşları da bölgeye yardım ulaştırarak hayatın normalleşmesine katkıda bulunmaya davet etti.

Gönüllü Kültür Kuruluşları Sözcüsü

Kayseri Şube'den kaçırılan öğretmen ve Asker ailesine ziyaret

PKK tarafından Diyarbakır'da kaçırılan ve 20 gün sonra serbest bırakılan asker öğretmen Mehmet Gözbaşı'nın Yahyalı'daki evine MAZLUMDER Kayseri Şube Başkanı Atalay Şahin, Başkan Yardımcısı Ahmet Taş, Hacılar Müftüsü Emin Haspolat, MAZLUMDER yönetim kurulu üyesi Hacı Yakışıklı ve Yasin Karakaya tarafından ziyaret gerçekleştirildi.

Öğretmen Mehmet Gözbaşı ile bir müddet görüşen MAZLUMDER üyeleri rehin tutulduğu 20 gün zarfında öğretmenin başından geçenler yapılan muamele, çektiği sıkıntılar hakkında bilgiler aldı. Öğretmen Mehmet Gözbaşı'nın anne ve babasıyla da görüşen MAZLUMDER üyeleri geçmiş olsun dileklerini iletti, kavuştukları için gözün aydın temennisinde bulundu. Bir daha böyle bir sıkıntı yaşamamaları için dua edildi.

Atalay Şahin, Ahmet Taş, Hacı Yakışıklı, Yasin Karakaya ve Emin Haspolat'tan oluşan heyet Yahyalı ilçesinde 1 ay önce PKK saldırında katledilen Başkomiser Adem İlkkılıç'ın baba evini de ziyaret ettiler. Baba Mehmet İlkkılıç ile görüşüp Kuran okuyarak taziye dileklerini ilettiler. 2 erkek çocuk ve bir gözü yaşlı eş bırakarak hayata veda eden komiser Adem İlkılıç'ın babası Mehmet Bey MAZLUMDER heyetinin ziyaretinden memnun kaldığını bildirerek acılarının paylaşılmasının kendilerine moral verdiğini söyledi.

MAZLUMDER şube yönetim kurulu heyeti Yahyalı'daki ziyaretleri çerçevesinde 1 ay kadar önce hayata veda eden Hacı Hasan Efendi'nin hanımı merhum Meryem Dinç'in mezarını da ziyaret ederek oğlu Ali Ramazan Dinç Hocaefendi'yi de görerek taziyelerini ilettiler.

Bu tür ziyaretlerin toplumun dertlerini paylaşma ve toplumsal dayanışma açısından önemli olduğunu belirten Ahmet Taş başına sıkıntı gelen insanlarımızın bu ziyaretlerle moral bulduğunu, ziyaretlerin devamlı olmasında fayda gördüğünü bildirerek toplumun dertlerinin MAZLUMDER'in de derdi olduğunu belirtti ve katılımcılara emeklerinden dolayı teşekkür etti.

MAZLUMDER KAYSERİ ŞUBESİ BASIN BÜROSU

FAALİYET BİLGİLERİKategori Adı Basın AçıklamalarıTarih 2011-10-25
Adres: Cumhuriyet Mh. Sakar Sk. No:21 Kızıklı Apt. Sivil Toplum Kuruluşları Mrkz. kat:4 Melikgazi / KAYSERİ