Kayseri Şubeden Gündeme İlişkin Açıklamalar

DANIŞTAY KARARI İNANANLARIN BAYRAMINI ZEHİR ETTİ

1999 Yılında 28 şubat Post modern darbesinin dayatarak uyguladığı genelge ile 10 yıldır devam eden Katsayı adaletsizliği; Yüksek Öğretim Kurulunca 21 temmuz 2009 tarihinde kaldırılmış ve Milleti sevindiren olumlu bir gelişme olarak vicdanlarda yerini almıştı.

Ne yazık ki toplumun vicdanını rahatlatan bu kararın karşısında olan İstanbul Barosu demokratik olmayan bir davranışla YÖK. Ün aldığı bu kararı Danıştay'a taşımış, 2009 yılında buna benzer başka bir davada " Katsayı belirleme ve sınav sistemini değiştirme kararının YÖK'e ait olduğuna " dair karar alan Danıştay bu defa eşitlerin arasında eşitsizlik olabileceğini savunarak aksi bir karar almış, aldıkları bu kararlar arasında çelişkiler içerisinde kalarak meslek liseli öğrencilerin geleceklerini karartmak için bu karara imza atmışlardır.

Danıştay'ın aldığı bu karar eşitlik ilkesine ve uluslar arası sözleşmelere tamamen aykırıdır. Meslek lisesi içerisinde bulunan İmam Hatip liselerinde okuyan gençlerimizi engellemek için meslek liselerini de cezalandırmaktan vazgeçilmemiş ve toplum vicdanın da derin bir yara açmıştır.

Ülkemiz de adalete ve özgürlüğe en çok ihtiyacımızın olduğu şu günlerde , Danıştay'ın kendisi ile çelişerek aldığı bu karar hiçbir şekilde meşru değildir. Bu Millet çelişkili bu kararlar karşısında hakkını ve özgürlüğünü savunma azmi ve kararlılığındadır.

MAZLUMDER olarak bu adaletsizliğin ortadan kaldırılması için hükümetten 2547 sayılı Yüksek Öğretim Kanununun 45. Maddesine, katsayı eşitliğine dair açık bir hüküm eklemeye ve Danıştay engelini ortadan kaldırmaya davet ediyoruz.

BAŞÖRTÜSÜ ZULMÜ HALA DEVAM EDİYOR

Ayrıca ne yazık ki ülkemiz de Başörtüsü zulmü devam etmektedir. Diyarbakır da yaşanan son olayda 12 yaşındaki Ece Nur ÖZEL' in Başörtüsü taktığı gerekçesiyle Diyarbakır -Merkez-Hamravat İlköğretim okulundan başka bir okula sürgün edilmesi, zulüm ve haksızlıkların bitmediğini, inançları yüzünden eğitim ve çalışma hakkının engellendiğini, Darbecilerin hala yargılanmadığını görüyoruz. Bizler bunların yaşanmadığı Demokratik bir ülkede yaşamak istiyoruz.

İSVİÇREDE YAŞANAN REFERANDUM REZALETİ

İsviçre'nin; ülkede yaşayan Müslüman kimlikli insanların kutsal ibadet yerleri olan Camilerdeki Minareleri referandum saçmalığı ile yasak getirmesi, başkalarının inançlarıyla oynanması ülkede kaos yaratmaktan başka bir işe yaramaz. Bir inancın nasıl yaşanacağını o inancı yaşayanların bilmesi ve uygulaması gerekir. O inanca mensup olmayanların İslam inancı ile oynamaya, yasaklamaya haddi yoktur. Eğer ülkelerinde gerçek demokrasinin var olduğunu iddia ediyorlarsa; farklı Dinlere ve Kültürlere sahip insanların Dini ve Kültürel yaşayışlarına müdahale etme hakkının hele-hele referandum gibi çok önemli bir müessesenin çalıştırılmaması gerekir. Demokrasi siyasi ve sosyal anlamda yaşanmalıdır.

Endişelerimiz İsviçre'nin aldığı bu yasak kararı Avrupa'daki diğer aşırı sağcı siyasetçilerin uygulamak isteyeceği, bunun sonucunda da Avrupa'da ırkçı uygulamaların artarak Müslümanlara zarar vereceğidir. Birleşmiş Milletler ve Vatikan din devletinin bu yasaklamaya karşı olduklarını belirten açıklamalarındaki samimiyetlerine inanmak istiyoruz.

Üzüntüyle karşılayıp, şiddetle kınadığımız bu ırkçı yasak kararının en kısa sürede iptal edilmesinin sağlanması için Türkiye Cumhuriyet Hükümetini, Birleşmiş Milletleri, Avrupa birliğini gereğini yapmaya davet ediyoruz.

Mustafa DELİCE

MAZLUMDER Kayseri Şube Başkan Yard.

FAALİYET BİLGİLERİKategori Adı Basın AçıklamalarıTarih 2009-12-03