Kayseri Şubeden Kahvaltılı Sohbet Programı

Misafirlerin ve Katılımcıların soru-cevap şeklinde başlayan sohbet toplantısı; Gazze'ye yardım amacıyla gidecek gemilere İsrail'in tepkisi ne olur sorusuyla başladı. Bu soruya Genel Başkan A.Faruk ÜNSAL; Uluslar arası Hukuk açısından müdahalenin mümkün olmadığını ama İsrail'inde ne yapacağını kestirmenin güç olduğunu, şu an ambargo uyguladığını, ayrıca gemilerin uzun süre denizde kalmasını sağlayabilir, tatbikat sahası kabul edebilir şeklinde cevap verdi.

2006 Temmuzunda Lübnan'a yönelik saldırısında İsrail bir hezimet yaşadı. Savaş esnasında biz Suriye-Lübnan sınırında iken İsrail hücum botunun devre dışı bırakıldığına tanık oldum dedi.

Demokratik Açılım Projesi hükümetin mi yoksa Amerikanın projesi mi şeklindeki soruya da; Bu projenin Amerikan projesi olduğunu kabul etmek hükümete haksızlık olur. Amerikanın burada yapmak istedikleri Türkiye'nin projeleriyle örtüşmüş olabilir. Bu da gayet doğal. Amerikanın ülkemizdeki etkisi ülkelerin karşılıklı menfaat ilişkisi doğrultusunda örtüşmüş olur.

Mevcut hükümet değil de başka bir hükümet olsaydı ülkedeki gelişmeler olur muydu, yoksa eski silik durum devam eder miydi şeklindeki soruya; Elbette yeni gelişmeler olmaz, silik durumlar devam ederdi. Jakoben oluşumlar çeşitli şekillerde ortaya çıkar. Bunların mevcut hükümetinin yaptıklarının yanında çok zayıf kalır. CHP. Ve MHP. Başkanları partilerinin başında kaldığı sürece AK Parti iktidarı devam eder dedi.

Hükümetin Demokratik Açılım da Sivil Toplum Kuruluşları ve basınla iyi diyalog kuramadı mı şeklindeki soruya; Hükümet bu konu da gerekli adımları attı, görüşmeler yapıldı. Türkiye de bir sistem sorunu var. Sistemdeki oligarşik vesayet, Üniformalı vesayet var. Son zamanlarda Yargı vesayeti toplumu etkiliyor. Bunların açılımların gerçekleşmesi için Bürokratik vesayetin kalkması gerekir. Sistemin Demokratik bir restorasyona ihtiyacı var.

Başörtüsü meselesi ne olacak şeklinde bir soruyu İçişleri Bakanına sordum. Ayrıca bu açılımı sadece Kürtlerin meselesi olarak görmekten ziyade Dini ayrımcılıklarında, çözüme kavuşturulması gerektiğini düşünüyorum. Genelkurmayın savunma Bakanlığına bağlanması, seçim barajının uygun bir seviye ye indirilmesi ve bunun gibi

İlave maddelerin eklenmesi şartıyla mevcut Anayasa değişikliğini destekliyoruz ve şu anki eksikliklerinden dolayı da eleştiriyoruz.

Gelecekte dış dünyada ne gibi oluşumlar gerçekleşir şeklindeki soruya Süleyman ARSLAN TAŞ'IN cevabı; Geleceğin en büyük kargaşası güçlenen Çin ve Hindistan'ın Amerika ve diğer batılı ülkelerle yaşanacağını, batılı ülkelerin bu tehlikeyi görmeye başladıklarını belirtti. Ayrıca NATO'ya ün kazandıran soğuk savaş dönemindeki argümanlardır. Soğuk savaş dönemlerine Amerika ve Rusya müttefiklerini çatıştırarak menfaatler sağlamışlardır. Bundan dolayıdır ki NATO şu an şeklen ayakta durmaktadır. Türkiye'nin de Avrupa Birliğine gireceğini zannetmiyorum diye konuştu.

Bu cevapla birlik de kahvaltılı sohbet toplantısı; katılımcıların, misafirlere ve MAZLUMDER Şube Başkanlığına teşekkürleri ile son buldu. Vedalaşırken de hatıra olması maksadıyla hep beraber şelalenin önünde fotoğraf çekimi yapıldı, katılımcılar memnuniyet ifadeleri ile ayrıldılar.

MAZLUMDER Şube yöneticileri katılımdan dolayı MAZLUMDER Genel Başkanı Ahmet Faruk ÜNSAL ve Araştırmacı-Yazar Süleyman ARSLANTAŞ ile Kayseri Gönüllü Kültür Teşekkülleri temsilcilerine teşekkür ettiler.

Saygılarımla

Mustafa DELİCE

MAZLUMDER Kayseri Şube Başkan Yrd.

FAALİYET BİLGİLERİKategori Adı Basın AçıklamalarıTarih 2010-04-05
Adres: Cumhuriyet Mh. Sakar Sk. No:21 Kızıklı Apt. Sivil Toplum Kuruluşları Mrkz. kat:4 Melikgazi / KAYSERİ