Kayseri Şubeden Suriye ve İsrail'e İlişkin Açıklama

YAZILI BASIN AÇIKLAMASI

KATİL İSRAİL GOLAN'DA, ESAD SURİYE'DE KAN DÖKMEYE DEVAM EDİYOR

63 yıldır işgal altında tuttuğu Filistini kan gölüne çeviren İsrail, İşgalin yıldönümünde Golan tepelerine yürüyen silahsız mülteci Filistinlileri katletmeye devam etti.

Golan tepelerini İsrail işgalinin yıldönümünde, bu bölgeye yürüyerek işgali protesto eden Filistinli mülteciler ve insan hakları aktivistleri üzerine İsrail askerlerinin açtığı ateş sonucu onlarca Filistinli hayatını kaybetti.

Tüm dünyanın gözü önünde; silahsız insanlara karşı İsrail askerlerince düzenlenen saldırı ve yapılan katliam, İsrail'in vahşi yüzünü bir kez daha ortaya koymuş oldu.

MAZLUMDER olarak; bu güne kadar işgal ettiği Filistin toprakları ve dünyanın diğer bölgelerinde katliamlar dâhil her türlü insanlık suçuna imza atan ve atmaya devam eden İsrail'i, yaptığı her türlü insanlık dışı katliamlardan dolayı şiddetle kınıyor, işlediği insanlık suçunu devam ettirememesi için, başta Türkiye olmak üzere İslam toplumları, İslam konferansı Teşkilatı ve dünyanın tarafsız insan hakları örgütlerini bu ülkeye karşı tepki vermeye davet ediyoruz.

SURİYEDE ZALİM ESADIN KATLİAMLARI SINIRLARI AŞTI

Komşu ülke Suriye'de kan akmaya devam ediyor.

Bu ülkede aylardır süren özgürlük mücadelesine zalim Beşar ESAD yönetiminin silahla karşılık vermesi sonucu 1500 kadar insan acımasızca katledildi. Zalim Beşar ESAD yönetimi aklın, bilimin, sağduyunun ve vicdanın gereğini yapmadığı gibi Türkiye'nin ve dünya kamuoyunun tüm telkin ve tavsiyelerini hiçe sayarak her gün onlarca insanı, izleyenlerin kanını donduracak metotlarla öldürmeye devam ediyor.

Zalim ESAD'ın, acımasız zulmü sonucu ülkede katledilenlerin dışında binlerce insan yaralandı, 10.000 den fazla insan tutuklandı ve binlercesi de başta Türkiye olmak üzere komşu ülkelere sığınmak zorunda kaldılar.

MAZLUMDER olarak; komşu ülke Suriye'de daha fazla kan akmaması, katliamlar yaşanmaması, yaralı ve hapis hayatı olmaması, ülke vatandaşının mülteci durumuna düşmemesi için: Türkiye Cumhuriyeti devletini, Arap Birliği Teşkilatını, İslam Konferansı Teşkilatını ve Dünyanın tarafsız İnsan Hakları Örgütlerini bu konuda daha fazla inisiyatif almaya davet ediyoruz.

Dr. Atalay ŞAHİN

FAALİYET BİLGİLERİKategori Adı Basın AçıklamalarıTarih 2011-06-09
Adres: Cumhuriyet Mh. Sakar Sk. No:21 Kızıklı Apt. Sivil Toplum Kuruluşları Mrkz. kat:4 Melikgazi / KAYSERİ