Kayseri Şubesi: Öss sınavı bu yılda zülüm ve haksızlıklara sahne olacak
ÖSS SINAVI BU YILDA ZÜLÜM VE HAKSIZLIKLARA SAHNE OLACAK
Önümüzdeki Pazar günü (14.Haziran Pazar 2009) öğrenci seçme sınavı yapılacak. Sınavına katılacak1.5 Milyonu aşkın, Tüm örgencilerimize başarılar diliyoruz.

Ö.S.S Başkanlığı yayınladığı genelge ile Sınava girecek öğrencilerin başı açık olmasını ilan ederek bu günden zulüm uygulayacağını duyurmuş oldu.

Mevcut Anayasa ve diğer yasalarda T.C vatandaşı bir insana kıyafetlerinden ve inancından dolayı farklı muamele yapılmayacağı belirtilmesine, hiçbir vatandaşın eğitim hakkından mahrum kalamayacağı ve hiçbir kimseye bu konuda farklı muamele yapılamayacağı yer almasına rağmen; bu inat ve zulüm niye! Anlamakta zorlanıyoruz.

Bunun ile birlikte yasakların yanında ne yazık ki meslek lisesi mezunlarına Üniversiteye girişte uygulanan kat sayı adaletsizliğine de ne yazık ki bu yılda çözüm bulunamamıştır.

Bunun yanında son günlerde inancının gereği olan kıyafetinden dolayı ülkemizin birçok yerinde, apartman görevlilerinin görevlerine son verilmesi, kamu görevlilerinin oturduğu lojmanlara akrabalarını ziyarete giden insanların kıyafetlerinden dolayı akrabalarını ziyaretten mahrum bırakılarak dışlanmaları da ülkemizdeki ayrımcılığın hangi noktaya geldiğini göstermesi bakımından esef ve üzüntü ile takip ettiğimiz acı bir durumdur.

MAZLUMDER olarak bir yandan ülkeyi idare eden hükümeti ve milleti temsil eden T.B.M.M yi bu haksızlık ve hukuksuzluğun ortadan kaldırılması için acilen milletin derdine çare olacak kalıcı tedbirler almaya davet ediyor,

Diğer yandan Ö.S.S de uygulanması düşünülen başörtü yasağının tamamen hukuksuz ve millet vicdanını rahatsız eden yanlış bir davranış olduğunu düşünüyor,

Sınava girecek örgencilerimize çağrıda bulunuyoruz. Ve diyoruz ki! Yasakları uygulayan kamu görevlilerinin isimlerini tespit ederek bize bildirin, bu kamu görevlileri hakkında bir yandan yetkili mercilere suç duyurusunda bulunacağız diğer yandan da bu yasakçıların halkımız nezdinde bilinmesi için gerekli çalışmaları başlatacağız.

Zira hukuka ve toplum, vicdanına uygun olmayan bu yasakları uygulamaya hiçbir kişi ve kurumun hakkı ve hukuku yoktur.

FAALİYET BİLGİLERİKategori Adı Basın AçıklamalarıTarih 2009-06-11