KAYSERİ ŞUBESİ: ZULÜM DEVAM ETMESİN

ZULÜM DEVAM ETMESİN

Yarın Lise mezunu olacak yüz binlerce gencimizin geleceklerini tayin etmek için girecekleri LYS. sınavı var. Sınava giren tüm gençlerimize Allah zihin açıklığı versin diyor, başarılar diliyoruz.

Bu sınavda sınav sorumlularımızın insan olduklarını hatırlatarak alet olmamaları gereken bir zulmü de hatırlatmadan geçemeyeceğim. Ülkemiz de otuz yılı aşkın bir süredir uygulanan, geçen yıllarda 411 millet temsilcisinin oyları ile kaldırılmak istenen, ne yazık ki yetki sınırlarını aşarak milleti yok sayan Anayasa Mahkemesinin iptal ettiği başörtüsünü serbest bırakan Anayasa hükmünün ortadan kaldırılmasından sonra yasak devam etti.

Bugün herhangi bir anayasa hükmü olmamasına rağmen bu konuda, yüksek ve orta öğretim okullarında acımasızca uygulanan başörtüsü yasağı muhtemeldir ki yarınki sınavda da uygulanacaktır.

MAZLUMDER olarak sınavda görev alan il sorumlusu, bina sorumlusu ve salon görevlilerine sesleniyoruz. Bu vicdansız ve hukuksuz yasağı uygulayanlar sizler olmayın.

Başını açmak istemeyen gençlerimize sesleniyoruz. Zorla başınızı açtırmak isteyeceklerin isim, unvan ve görev yaptıkları salonları not edip MAZLUMDER'in 232 75 20 nolu telefonuna bildirin veya bizzat gelerek şikâyette bulunun.

MAZLUMDER olarak sınavlarda başörtüsü yasağı uygulayan bina ve salon görevlileri hakkında suç duyurusunda bulunup, onları kamuoyu önünde teşhir edeceğiz.

Her zaman olduğu gibi yarında, zulme karşı mazlumun yanında olmayı devam ettireceğimizi bildiriyor, yasaksız ve insan erdemine yakışır bir sınav ortamının sağlanacağın günlerin özlemi ile sınava girecek tüm öğrencilerimize başarılar diliyoruz.

FAALİYET BİLGİLERİKategori Adı Basın AçıklamalarıTarih 2010-06-21