KAYSERİ ŞUBE:TÜM DARBELERE HAYIR

TÜM DARBELERE HAYIR

Avrupa ve Gelişmişlik düzeyi maksimum olan ülkelerde 2050 yılının planları yapılırken Türkiye'nin hala Darbelerle uğraşması Ekonomik, Demokratik, Siyasi ve Özgürlükler kapsamında ne kadar zor yıllar yaşadığının görülmesi acı bir gerçektir. Ülkemizin 27 Mayıs 1960, 12 Mart 1971, 12 Eylül 1980 ve 28 şubat 1997 tarihlerinde yapılan darbeler ve Darbe teşebbüsleri sonucu planlanarak geriye götürülmek istendiği gözlemlenmektedir.

2003 yılında planlanıp, içeriğinde insanı dehşete düşüren eylem planlarıyla gündeme gelen Balyoz Darbe planı ciddiye alınması gereken bir iddianın ötesinde bir İhanet belgesidir.

Basından edindiğimiz bilgilere göre Balyoz Darbe planı 2002 yılı sonunda başlayıp 2003 yılı Mart ayına kadar devam eden çalışmalarında; İstanbul Fatih ve Beyazıt Camilerine Cuma namazı için gelen Müslüman halkın bombalanarak kaos ortamı yaratılması, karşıt ve taraf gazeteciler listesi hazırlanarak karşı taraf gazetecilerin tutuklanması, Müstakbel hükümet şemaları kurgulanması, Jetlerimizi Yunan jetleri ile dalaştırarak bir jetimizin Yunan jetleri tarafından düşürülmesinin sağlanması, olmaz'sa kendimizin düşürerek Yunanistan'a savaş açılması planları yapanların ruh hallerini bizlere çok güzel anlatmaktadır.Bu zihniyet ciddiye alınmalıdır. Bu zihniyet sahipleri Hukuk önünde hesap vermek zorundadırlar.

Balyoz Darbe planında tutuklanacak gazeteciler listesinde ismi bulunan basın mensupları bir basın açıklaması yaparak suç duyurusunda bulunacaklarını belirtmeleri Hukuk adına sevindirici bir gelişmedir. Ülkemizin en çok ihtiyaç duyduğu Hukuk, Özgürlük ve huzur artık gelmeli, bu konuda sorumluluk sahibi herkesin olmaz'sa olmazı olmalıdır.

Balyoz Darbe planı; daha önceki yıllarda Basına yansıyan Ayışığı, Sarıkız, Yakamoz Kafes ve Eldiven kod isimli Darbe planlarından farklı olarak sürecin bütün aşamaları ayrıntılı bir şekilde anlatılan bir darbe planıdır.

Gönüllü Kültür Teşekkülleri adına MAZLUMDER olarak; hiçbir gücün inançlarımızı, geleceğimizi, özgürlüğümüzü ve Demokrasiyi kısıtlayan, yok eden kararları bu Millete kurtuluş gibi göstermeye çalışan darbecilere şiddetle karşıyız. Darbe yapmayı düşünenlerin,teşebbüs de bulunanların Hukuk önünde yargılanmalarını, Darbelerin ve darbecilerin olmadığı, huzurlu ve yaşanabilir, Hukukun hakim olduğu, İnsan Hak ve İhlallerinin olmadığı bir Türkiye için sorumluluk sahibi tüm kurumları göreve davet ediyoruz.

Gönüllü Kültür Kuruluşları
Adına
Mustafa DELİCE
MAZLUMDER Kayseri Şube Başk.Yrd.

FAALİYET BİLGİLERİKategori Adı Basın AçıklamalarıTarih 2010-02-01

Ziyaretçi Sayımız : 3572094