MASUMLARIN KATİLİ CEZASIZ KALMADI

Bosna Savaşı sırasında NATO güçlerine teslim edilen 8000 sivil silahsız Boşnak Müslümanın katilinin ömür boyu hapis cezası onaylandı.

Sırp askerler tarafından 30 yıl önce işlenen katliamın emrini veren kamuoyunda sır kasap olarak anılan Ratko Mladiç savaştan yıllar sonra yakalanmış ve Uluslararası Ceza Mahkemesi tarafından soykırım, savaş ve insanlığa karşı suçlardan ömür boyu hapse mahkum edilmişti.

Katil Mladiç’in cezadan kurtulmak için yaptığı itiraz üst mahkeme tarafından kabul edilmeyerek ömür boyu hapis mahkumiyeti onaylandı.

Mazlumder Kayseri Şubesi olarak! Katledilen masum sivil Boşnakların hayatta kalan yakınlarının yüreğine su serpen mahkeme kararını insanlık adına tebrik ediyor, hayatını kaybeden masum Boşnaklara Allah'tan rahmet, yakınlarına başsağlığı diliyoruz.

KANADA CİNAYETİ CEZASIZ KALMAMALI

Irkçılık ve İslam düşmanlığının yaygınlaşmaya başladığı batı dünyasında insanlık dışı saldırıların hedefi Kanada'da yaşanan Pakistan kökenli bir aile oldu.

Kuzey Amerika ülkesi Kanada'nın Ontario eyaletinin London şehrinde kaldırımda yürüyen 5 kişilik Müslüman ailenin üzerine 20 yaşındaki Kanadalının kamyoneti ile yaptığı saldırıda 1’i çocuk 4 kişi hayatını kaybetti, 9 yaşındaki bir çocuk da ağır yaralandı.

MAZLUMDER Kayseri Şubesi olarak! Batı ülkelerinde sık görülmeye alıştığımız ırkçı ve İslam düşmanlığı çağrışımı olan bu saldırı ve katliamı insan hakları adına şiddetle kınıyoruz. Saldırıda hayatını kaybeden sivil masumlara Allah'tan rahmet, yaralıya acil şifalar diliyoruz. Yakalanan olayın faili saldırganın ve varsa azmettiricilerinin adalet önünde yaptıkları katliamın hesabının sorulması için Kanada yetkililerini göreve davet ediyoruz.

Kanada da yaşanan ırkçı ve İslam düşmanı saldırının benzeri bir insanlık ayıbı da İstanbul Nişantaşı’nda yaşandı.  Arkadaşları ile parkta oturan akademisyen Nur Akkaya ile arkadaşı “Sizi burada istemiyoruz, buradan gidin” diyen Eray Çakır tarafından saldırıya uğrayarak darp edildi.

İnanca ve inancına uygun giyinme hürriyetine yapılan bu saldırıyı şiddetle kınıyor, olayın ilgili devlet birimleri tarafından titizlikle ve adaletle soruşturularak bu zorbalığın karşılıksız kalmaması için emniyet ve ilgili kurumları göreve davet ediyoruz.

MAZLUMDER Kayseri Şb. Bşk.

FAALİYET BİLGİLERİKategori Adı Basın AçıklamalarıTarih 2021-06-09