MAZLUMDER KAHVALTIDA BULUŞTU

MAZLUMDER Kayseri şubesi üye ve dostları kayseri öğretmen evinde yapılan kahvaltıda bir araya gelerek 2012 yılı faaliyetlerini değerlendirip istişarede bulundular.

Çok sayıda MAZLUMDER üyesi ve sivil toplum temsilcisinin katıldığı toplantı hem bir değerlendirme hem de istişare bakımından oldukça verimli geçti.

Toplantının başında bir konuşma yapan MAZLUMDER kurucu başkanlarından Av. Kadir Hikmet BEYAZIT ülkemizde 1991 de kurulan MAZLUMDER’e o zaman ne kadar ihtiyaç varsa bugünde o kadar ihtiyaç var, MAZLUMDER iktidarlara payanda olmadan dik duruşunu muhafaza ederek zalime karşı mazlumun yanında olan tavır ve icraatlarını her zaman muhafaza etmelidir. Sert muhalefetten uzaklaşmamalıdır diye görüş bildirdi.

Fakir ve muhtaçlara yardım derneği başkan yardımcısı Burhan KARAMUSTAFAOĞLU MAZLUMDER’in bugünkü mutedil, kuşatıcı, medeni ve fedakar çalışma usulünün devam etmesi gerektiğini bildirerek yöneticilere başarı dileyip teşekkür etti.

MAZLUMDER şube başkan vekili ve Gönüllü Kültür Teşekkülleri sözcüsü Ahmet TAŞ, toplantıda geçtiğimiz bir yıl içinde 28 Şubat yargı kararlarının iptali, Suriye olaylarında mazlum olanlarına yardım, Arakanda mazlum olanlara yardım, 28 Şubatta YAŞ kararları ile mağdur olanlara destek amaçlı fotoğraf sergisi, yardım kampanyası, kermeslere destek ve bu yıl başlayan MAZLUMDER insan hakları okulu gibi faaliyetler hakkında bilgiler vererek üye ve dostlara destek ve katkılarından dolayı teşekkür etti.

Toplantının son bölümünde üye ve sivil toplum temsilcilerine söz verilerek MAZLUMDER’in faaliyetleri hakkında görüş ve talepleri dinlendi.

Üyeler başta Salih MİRZABEYOĞLU, Sivas sanıkları ve 28 Şubat mahkumları olmak üzere, haklarında karar verilmeden yıllarca cezaevinde yatan mahkumların durumu, Türkiye’de yaşanan hukuksuzluklar konusunda MAZLUMDER’in çabalarından memnun olduklarını dile getirdiler.

Ayrıca üyeler MAZLUMDER’e desteklerinin devam edeceğini kurumun kınayıcının ve nemelazımcıların bakış ve yorumlarını dikkate almadan kararlılık içinde yoluna devam etmesi gerektiğini dile getirdiler.

MAZLUMDER  Kayseri Basın Bürosu

FAALİYET BİLGİLERİKategori Adı Basın AçıklamalarıTarih 2012-12-13
Adres: Cumhuriyet Mh. Sakar Sk. No:21 Kızıklı Apt. Sivil Toplum Kuruluşları Mrkz. kat:4 Melikgazi / KAYSERİ