MAZLUMDER Kayseri Şube Basın Açıklaması

BİR HUKUK SIKANDALIDA YÜKSEK SEÇİM KURULUNDAN GELDİ

Ülkemizde 29 Mart da yapılacak mahalli seçimlere az bir zaman kala yeni bir hukuksuzluğa ve ayrımcılığa imza atıldı.

Yüksek seçim kurulu başkanlığı 29 Mart seçimlerine katılacak olan siyasi partilere gönderdiği yazıda,sandık başlarında partileri temsilen bulunacak olan görevlilerin baş örtülü bayanlardan olamayacağını bildirdi.

Yüksek Seçim Kurulu bu bildirisi ile iki ayrı hukuk skandalına imza atmış bulundu.

A) İnsanlarımızı başörtülü olmaları sebebi ile ayrımcılığa tabi tutarak, sandık başlarında istenmeyen insanlar ilan etti. Böylece bu insanlarımızı kıyafetlerinden dolayı dışlayarak toplum vicdanını rahatsız etti.

B) Mevcut Anayasa ve yasalarda, seçimler de sandık başında görevli olacak vatandaşların kıyafetlerini tanımlayan bir hüküm olmamasına, yasa hükmü koyma yetkisi de Türkiye Büyük Millet Meclisinin görev ve yetkileri arasında bulunmasına rağmen! Yüksek Seçim kurulu kendi yetkisi dışına çıkıp Türkiye Büyük Millet Meclisinin yetkisini Kullanarak, Anayasa da olmayan bir yetkiyi kullanmış,böylece yeni bir hukuksuzluğa imza atmıştır.

MAZLUMDER olarak!Başta Türkiye Büyük Millet Meclisini, siyasi partileri ve ülkeyi idare eden Hükümeti bu hukuksuzluğun ortadan kaldırılması, bu kararla yaralanan toplum vicdanının tamir edilmesi için, acilen duruma müdahale etmeye ve yapılan yanlışın düzeltilmesi için harekete geçmeye davet ediyoruz.

TUTUKLAMA VE SORGULAMALAR HUKUKA UYGUN OLMALIDIR

Son günlerde kayseri ve Ülke kamuoyunu 2. Hava İkmal Bakım Merkezinde meydana gelen tutuklama ve sorgulamalar işgal etmektedir.

Haklarında iddia edilen suça isnaden tutuklan asker personellerin, tutuklanmaları ve tutuklanma sebeplerinin yakınlarına bildirilmediği, uzun bir süre avukatları ve yakınları ile görüştürülmedikleri,tutukluluk sürelerinin hukuksuz olarak uzatıldığı, bu yolla tutukluların ve tutuklu yakınlarının mağdur edildiği kamuoyuna yansıyan iddialar arasında bulunuyor.bu iddialar Kayseri ve Ülke kamuoyunu ve bizleri de oldukça rahatsız etmiştir.

Yürükte olan yasalara göre, haklarında suç isnat edilen ve tutuklanan tüm vatandaşların tutuklandıklarını yakınlarına bildirme ve sorgulanmadan önce avukatları ile görüşme hakları vardır.Ayrıca tutukluluğun uzatılması da makul gerekçeler ve sürede olmak durumundadır.Bunun yanında bu yasalar sivil ve asker tüm yargı kurumlarını bağlamaktadır.

Kamuoyuna yansıyan bu mağduriyetlerin biran önce giderilmesi ve bir daha yaşanmaması için;konu ile ilgili kurumların daha dikkatli olmalarını, yanlışlık ve yanlış anlamalar var ise bu konuda kamuoyun aydınlatılmasını bekliyoruz.

MAZLUMDER Kayseri şube başkanı

FAALİYET BİLGİLERİKategori Adı Basın AçıklamalarıTarih 2009-03-21