MAZLUMDER Kayseri Şubeden Seminer Programı

Vatandaşlar ve üyelerin haklarını, görevlerini bilen bunları kullanma alışkanlığı olan bilinçli insanlar olarak eğitmeyi amaçlayan seminerler dizisinde her hafta ayrı bir konu seçiliyor, konuyla ilgili olarak davet edilen konuşmacılar katılımcıları bilgilendirmeye çalışıyor.

İlk konu:Bilinçli Tüketici Nasıl Olur (16 EKİM CUMARTESİ SAAT 11:00)

Seminer programları dizisinin ilk konuşmacısı tüketiciler birliği Kayseri şube başkanı Mahmut ŞAHİN idi.Bilinçli bir tüketici olmak için neler yapılır,harcama bilinci nasıl olmalıdır,bilinçli tüketicinin hakları ve sorumlulukları nelerdir, haksız kazanç sağlamaya ve hileli mal satımına karşı ne gibi tedbirler alınabilir,satıcıların ve servis görevlilerinin sorumlulukları nelerdir konularında bir saat boyunca aydınlatıcı bilgiler veren Mahmut ŞAHİN'i katılımcılar dikkatle izleyip kafalarında oluşan konuyla ilgili soruların birlik başkanı tarafından doyurucu cevaplarla karşılık bulmasını memluniyetle karşıladılar.

İkinci konu:Sağlığımızla İlgili Haklarımız (23 EKİM CUMARTESİ SAAT 11.00)

Bilinçli vatandaş olma ve hak arama seminerlerinin ikincisinin konusu sağlıkla ilgili hak ve sorumluluklarımızdı.Programın konuşmacısı Sağlık Sen Kayseri şubesi yöneticilerinden Yasin ASLAN idi.Bir saatten fazla süren seminerde Yasin ASLAN bir vatandaş olarak doğumla ölüm arasında sağlıkla ilgili haklarımız ve sorumluluklarımız hakkında yürürlükteki kanunlardan da örnekler vererek doyurucu bilgiler verdi.Devletin sağlıkla ilgili yapması gereken görevleri vatandaşların sağlık konusundaki sorumlulukları ve hakları ile bu konulardaki hukuki değişiklikler seminer boyunca enine boyuna anlatıldı,Katılımcıların sorularıda dikkate alınarak konuyla ilgili sorunlar ve çözüm yolları dile getirildi.

Sağlık konusunda vatandaşların karşı karşıya geldiği problemlerin yanında sağlık çalışanlarınında problemlerinin olduğu, bu problemlerin çözümünde vatandaşın ve devletin çalışanlara yardımcı olması gerektiği, bunun içinde sağlık çalışanları sendikasının kurulduğu anlatıldı.

MAZLUMDER şube yöneticileri on hafta boyunca devam edecek seminerler dizisinde her cumartesi saat 11.00 de katılımcılara her hafta ayrı bir konu hakkında bilinçli vatandaş olmak ve haklarımızı savunmak için neler yapabiliriz konusunda yardımcı olmak istediklerini, programın başta üyeler olmak üzere ilgi duyan tüm vatandaşlara açık olduğunu, bu konuda vatandaşlara yardımcı olmaktan mutluluk duyduklarını dile getirdiler.

FAALİYET BİLGİLERİKategori Adı Basın AçıklamalarıTarih 2010-10-25