MAZLUMDER Kayseri Şubesi 5. Genel Kurulu Sonuçlandı

MAZLUMDER Kayseri şubesinin 5. olağan genel kurulu geçtiğimiz Pazar günü Melikgazi Belediyesi düğün salonunda yapıldı.

MAZLUMDER üyeleri ile birlikte yoğun bir davetli topluluğunun katılımı ile yapılan genel kurula,Kayseri Baro Başkanı Ali AYDIN ,Yazarlar birliği Şube Başkanı Hüseyin TÜRKMEN,Memur sen il başkanı Aydın KALKAN ,Asder şube başkanı Kemal METE ile birlikte çok sayıda sivil toplum kuruşu temsilcilerinin katılımı dikkat çekti .

Genel kurulda açılış konuşmasını şube başkanı Ahmet TAŞ yaptı.

Şube Başkanı Ahmet TAŞ, HZ. Ademin çocukları arasında başlayan mücadele ile birlikte zalim ve mazlum kavramlarının insan hayatında var olduğunu,Geçmişten bu güne erdemli insanların zalime karşı mazlumun yanında yer aldıklarını belirti.

Allahın son Peygamberi HZ. Muhammet'in Peygamberlikten önce katıldığı,HILFULFUDUL hareketinin MAZUMDER'in ana prensibi olduğunu belirten TAŞ, erdemliler ittifakı sayılacak olan MAZLUMDER in, ''kim olursa olsun zalime karşı ve kim olursa olsun mazlumdan yana'' ve insanı merkeze alan bir hareket olduğunu, bu kurumun oluşturulması ve bu günlere gelmesin de emeği geçen tüm insanlara teşekkür etiğini belirterek , MAZLUMDER in Türkiye de ve dünyada hatırı sayılır bir kurum haline geldiğini bu kurumun sahiplenilmesi ve yaşatılması gerektiğini belirtti insanlığın buna ihtiyacı olduğuna dikkat çekti.

Daha sonra sivil toplum kuruşları adına söz alan Kayseri Baro başkanı Ali AYDIN ve yazarlar birliği şube başkanı Hüseyin TÜRKMEN insan hakları mücadelesi ve Mazlum-derin önemine işaret ederek, bu kuruma destek olmanın gerekliğine değindiler,Mazlum-der in bu günlere gelmesinde emeği olanlara teşekkür etiler.

ELİAÇIK'IN KONFREANSI RENK VERDİ.

Genel kurula misafir olarak katılan Araştırmacı yazar R.İhsan ELİAÇIK'IN konuşmacı olduğu Dünden bu güne İNSAN HAKLARI MÜCADELESİ , MÜSLÜMANLAR VE ÖTEKİLER konferansı renk verdi.

Recep ihsan ELİAÇIK bir saatten fazla süren konuşmasında, Mazlum-der i yakından tanıdığını Mazlum-der 'e önem verdiğini ve faaliyetlerine destek olduğunu bildirerek sözlerine başladı.

Konuşmasının devamında Kuran'ı kerim in, ilk süresi olan Alak suresinden yola çıkarak zengin ve fakir arsındaki adaletsizliği ortadan kardırmayı amaçladığını söyleyen ELİAÇIK, HZ. Peygamber'in Mekke de başlattığı hareketin başını fakir ve yoksulların çektiğini dinin özünün ''komşusu aç iken tok yatan bizden değildir'' dusturu olduğunu bildirdi.

ELİAÇIK konuşmasının devamında kamu kavramının devlet değil din anlamında kullanılması gerektiğini islam'ın! kölelere özgürlük çıkışı ile dünyayı sarstığını, mal biriktirip zengin olmayı gaye edinen ve biriktirdiklerini paylaşmayanların kapitalist anlayışın zavallıları olduğunu bildirdi.

ELİAÇIK'ın salonu tıklım tıklım dolduran katılımcılar tarafından büyük bir dikkatle takip edilen konuşmasının ardından genel kurul devam etti.

Divan Başkanlığını Memur sen il başkanı Aydın KALKAN in yaptığı,genel kurulda faaliyet raporunun ve denetim raporunun okunup kabul edilmesinin ardından seçimlere geçildi .

Yapılan seçimler sonucun da MAZLUMDER Kayseri Şubesi Yönerimi Şu şekilde oldu
İbrahim GÜRTAŞ
Ekrem DİNÇASLAN
Mustafa YILDIZ

Divan başkanının ve Katılımcıların yeni yönetim kuruluna seçilenleri tebrik edip başarılar dilemesi ile genel kurul sona erdi

MAZLUMDER şube yönetim kurulu ve denetim kurullarının önümüzdeki günlerde toplanarak görev dağılımı yapacağı bildirdi.

FAALİYET BİLGİLERİKategori Adı Basın AçıklamalarıTarih 2009-03-24