MAZLUMDER Kayseri Şubesi'nden İftar Programı

Salonu dolduran 200'e yakın davetlinin katılımı ile verilen yemek, dostane ve samimi bir ortamda geçti. MAZLUMDER'in tanıtıldığı sinevizyon gösterimin ardından okunan Kuran-ı Kerim ve mealini müteakip söz alan Şube Başkanı Ahmet TAŞ, geçmişten bu güne MAZLUMDER'i tanıtan kısa bir konuşma yaparak katılımcılara teşekkür etti, ramazan ayının hayır ve bereket getirmesini diledi.

İftar programına misafir olarak katılan Gazeteci Yazar Süleyman ARSLANTAŞ, dikkatle takip edilip izlenen konuşmasında; MAZLUMDER'in kuruluş şartlarını ve gerekliliğini anlatarak bu günlere gelmekte emeği geçenlere teşekkür etti.

Türkiye'nin dış politikasındaki gelişmelere de değinen Süleyman ARSLANTAŞ; 1923'ten 2003'e kadar Türk dış politikasında Batının belirleyici ve yön verici olduğunu, 2003'ten bu güne ise Türkiye'nin belirleyici ve yön verici rol üstlendiğini bildirdi.

2003'teki teskerenin meclisten geçmemesiyle Gaziantep'teki Oğuzeli'nden Silopi'ye kadar olan Güneydoğu Bölgemizde Amerikan Askerlerinin yerleşmesinin engellendiğini söyleyen Arslantaş, Başbakan Erdoğan'ın Davos'ta İsrail Cumhurbaşkanına karşı "One Minute" çıkışında teskerenin Türkiye Büyük Millet Meclisinde reddedilmesinin verdiği rahatlığın olduğunu söyledi.

1990'larda Irak Devlet Başkanı Saddam Hüseyin'in Kuveyt'i işgali ve Amerika'nın (güya koruma gayesiyle) Kuveyt'e girmesiyle ABD ile komşu olduğumuzu söyleyen Araştırmacı Yazar Arslantaş, ABD'nin derdinin İsrail korumak değil, petrol olduğunu; Körfez savaşı ve Irak'ın işgali ile Ortadoğu da petrol konusunda istediğini aldığını bildirdi.

1990'larda statüko ve Kemalist rejimin zayıfladığını anlatan Arslantaş, Batının da uygun görmesi ile Müslümanların Türkiye'de iktidar yapıldığını ama işlerine gelmediği ve planları tutmadığı için Refah yol hükümetini alaşağı ettiklerini bildirdi.

Anasol -M hükümetinin statükonun istediği gibi başarılı olmaması üzerine AKP hükümetinin iktidar olduğunu belirten Arslantaş, ekonomik, sosyal ve dış politikada başarılı olamayacağı düşünülen Ak Parti hükümetinin bu alanlarda başarılı olarak statükoyu zor durumda bıraktığını dile getirdi.

Anayasa ve referandumun bir parti ve seçim meselesi olmadığını da söyleyen Arslantaş, anayasa referandumuna evet demenin memleketin sivilleşmesi haklar ve özgürlüklerin alanının genişletilmes, askeri şura toplantılarında alınan yargısız kararların son bulması gibi açılardan önemli olduğunu dile getirerek, Anayasaya destek vermenin bir akide meselesi olmadığını söyledi.

Dostluk, kardeşlik ve muhabbet ortamının hâkim olduğu iftar programı Şube Başkanı Ahmet TAŞ'IN katılımcılara teşekkürü ve yönetim kurulu üyelerinin misafirleri kapıda uğurlamalarıyla son buldu.

MAZLUMDER Kayseri Şubesi

FAALİYET BİLGİLERİKategori Adı Basın AçıklamalarıTarih 2010-08-16