Mazlumlara sahip çıkmak erdemli olanlara yakışır.

Geçen haftalarda Uzak doğu ülkesi Arakan ve Bengaldeş’te Budist rejimden gördükleri baskı ve Bengaldeş’te yaşanan sefaletten kaçarak derme çatma gemilerle Hint okyanusu sularında meçhul bir yolculuğa çıkan  Müslüman mülteciler hiçbir ülkenin kendilerini kabul etmemesi üzerine, günler boyu Hint okyanusu sularında kendilerine uzanacak bir yardım eli beklediler. Bir kısmı okyanus sularında ve derme çatma teknelerde hayatını kaybetti.

Sivil toplum kuruluşlarının ve vicdanlı basın kuruluşlarının olayı kamu oyuna duyurup Türkiye Malezya ve Endonezya devletleri ile İslam İşbirliği Teşkilatını konuya müdahil olmaya davet etmesi üzerine, Türkiye Cumhurbaşkanı’nın Endonezya ve Malezya hükümetlerine telefon ile arayarak Hint okyanusu sularında ölüme terk edilen arkan ve Bengaldeşli mazlumları Açede oluşturulacak kamplara yerleştirmeleri halinde, bir yıllık masraflarının Türkiye tarafından karşılanacağını bildirmesi üzerine, ilgili devletler haftalarca Hint okyanusu üzerinde ölümü bekleyen mazlumları karaya çıkararak insanlığı büyük bir vebalden kurtardılar.

Seçim öncesi tehdit saldırı ve öldürmeler millet iradesine tehdittir.

Türkiye’de 7 Haziranda yapılacak milletvekili seçimlerine sayılı günlerin kaldığı şu günlerde siyasi parti binalarına siyasi parti mensuplarına milletvekili adaylarına yönelik her türlü saldırı yaralama ve öldürmeler toplumda korku ve paniğe yol açmaktadır.

İstanbul, Adana, Mersin, Diyarbakır gibi şehirlerde Ak parti HDP ve MHP binalarına ve mensuplarına yönelik saldırılar, Adana’da Ak parti ve CHP milletvekillerine yönelik silahlı ve bıçaklı saldırılar, Şırnak ilinin idil ilçesinde Hüdapar üyelerine yönelik ölümlü saldırılar, seçimlerin güvenliği konusunda kaygı ve endişeleri artırmış bulunmaktadır.

MAZLUMDER Kayseri şubesi olarak Şırnak’ta öldürülen Hüdapar üyelerine Allah’tan rahmet bu ortamda yaralananlara acil şifalar yakınlarına başsağlığı diliyor, seçimler arifesinde daha fazla saldırı yaralanma ve ölümlerin olmaması, seçimlerin güvenlik içinde yapılarak millet iradesinin tecelli edebilmesi için Hükümeti, siyasi partileri ve sivil toplum kuruluşlarını göreve davet ediyoruz

Hâkim ve savcılara başörtüsü zulmü sona erdi.

Yıllardır kanayan bir yara ve insan hakkı ihlali olarak üniversiteler kamu kurumları ve orta öğretimde Müslüman kadın ve kızlara yönelik olarak uygulanıp daha sonra büyük mücadeleler sonucu kaldırılan başörtü yasağı haksız bir şekilde hâkim ve savcılık görevini yapan bayanlar için devam ediyor iken Hâkimler ve Savcılar Yüksek Kurulu’nun (HSYK) yaptığı bir tüzük değişikliği ile tamamen ortan kaldırılmış oldu.

Mazlumder Kayseri Şubesi Türkiye’nin insan hakları alanında bir ayıbı olarak hakimlik ve savcılık mesleğinde olan kadınlara karşı yürütülen başörtüsü zulmünün HSYK’nın aldığı bu kararla kaldırılmasını insan hakları ve hukuk adına olumlu bir gelişme olarak kabul ediyor bu konuda emeği geçenlere teşekkür ediyor madurelere geçmiş olsun diyoruz.

Sadi ÖZMEN

MAZLUMDER Kayseri Şube Sekreteri