MHP VE AK PARTİYE YAPILAN SALDIRI KABUL EDİLEMEZ

MISIRDA DARBECİLER KANA DOYMUYOR

4 yıl önce Muhammed BUAZİZİ’nin Tunus ta kendisini yakmasıyla başlayan, buradan Libya, Mısır, Yemen ve Suriye’ye yayılan Arap Baharı mücadelesi sonucunda 3 yıl önce 40 yıllık diktatör Hüsnü MÜBAREK iktidardan indirilmiş daha sonra yapılan adil, serbest ve uluslar arası gözlemcilerin denetimindeki genel seçimlerde Müslüman Kardeşler adayı Muhammed MURSİ Mısır halkının R’sinin oylarıyla Cumhurbaşkanı seçilmişti.

Cumhurbaşkanlığı seçimlerinden 1 yıl sonra Mısır halkının millet iradesinin ülkede hâkim olmasını istemeyen Mısır Ordusu içinde oluşturulan ve Arabistan, Körfez Ülkeleri, ABD, AB ve İsrail’in desteğini alan cunta idaresi 3 Temmuz 2013’te yaptığı darbe ile halkın cumhurbaşkanı Muhammed MURSİ’yi her türlü hukuku çiğneyerek görevden almış ve ülkede diktatör bir idare kurmuştu.

Mısır halkının seçilmiş cumhurbaşkanına ve kendi iradesine sahip çıkmak için silahsız ve saldırısız sokaklara dökülerek yaptığı gösterilerde bu güne kadar cunta askerlerinin kurşunlarıyla 5 binden fazla Mısırlı hayatını kaybetmiş, on binlerce kişi de yaralanmıştı.

Son 2 gün içinde Hüsnü MÜBAREK’ in devrilip halkın kendi iradesini Mısırda hâkim kılmasının yıldönümü sebebiyle yapılan silahsız gösterilere cunta askerlerinin yaptığı silahlı baskınlar sonucu 50’den fazla mısırlı hayatını kaybetti, 250’den fazla mısırlı da yaralandı.

MAZLUMDER olarak, İslam Dünyasının ve Türkiye’nin iç problemlerle meşgul edildiği bugünlerde halk devriminin yıl dönümünde iradesine sahip çıkan Mısır halkına karşı cuntanın yaptığı katliamı şiddetle kınıyor, hayatını kaybedenlere Allahtan rahmet, yaralılara acil şifalar, Mısır halkına başsağlığı diliyoruz.

MHP VE AK PARTİYE YAPILAN SALDIRI KABUL EDİLEMEZ

30 Mart 2014 Pazar günü ülkemizde yapılacak olan mahalli seçimler öncesi insan haklarına saldırı hız kazandı.

MHP’nin İstanbul Esenyurt’ta seçim bürosunun açılışı sırasında partinin Büyükşehir Belediye Başkan adayı Rasim ACAR konuşmasını yaparken karşıt görüşlü bir grup açılışta bulunanlar üzerine silahlı saldırı da bulunmuşlar, partinin basın danışmanı Cengiz AKYILDIZ hayatını kaybetmiş 7 partili de yaralanmıştır.

Geçen hafta Ak Parti’nin Van Büyükşehir Belediye Başkan adayı Osman Nuri GÜLAÇAR’ın esnaf ziyareti sırasında karşıt görüşlü grup tarafından kalabalığa yapılan taşlı sopalı saldırıda GÜLAÇAR ve yanındakilerden yaralananlar olmuştu.

MAZLUMDER, ülkemizde her parti ve adayın hukuki olarak seçimlerde aday olma, tanıtım yapma ve oy isteme hakkının olduğunu, karşı görüşlü olanların da farklılıklara tahammüllü olma sorumluluklarının olduğunu, milletin adaylar arasında istediği kişiyi ve partiyi tercih etmesinin doğal bir vatandaşlık hakkı olduğunu hatırlatarak, MHP’ye ve Ak Parti’ye yapılan saldırıları şiddetle kınar, İstanbul seçim bürosuna ve Ak Parti Van Büyükşehir Başkan adayına yapılan saldırıda parmağı olanların yakalanarak adalet önünde hesap vermesinin sağlanmasını bekler saldırıda hayatını kaybeden Cengiz AKYILDIZ’a Allah’tan rahmet,

MHP ve Ak Partililere acil şifalar ve baş sağlığı diler. 30 Mart seçimlerine kadar olan süreçte tüm vatandaşlarımızı sağduyulu ve tahammüllü olmaya davet eder.

FAALİYET BİLGİLERİKategori Adı Basın AçıklamalarıTarih 2014-01-28
Adres: Cumhuriyet Mh. Sakar Sk. No:21 Kızıklı Apt. Sivil Toplum Kuruluşları Mrkz. kat:4 Melikgazi / KAYSERİ