Millet İradesi. Çetelerden Üstündür

Tüm bu düzenlemelere rağmen! 1960 yılından bugüne kadar millet iradesine razı olmayan, milletin tercihini içine sindiremeyen, Türkiye toplumunu ülkeyi idare etme ve idarecilerini seçme konusunda ehil görmeyen, onun değerlerine ve tercihine razı olmayan bazı çeteler ve illegal oluşumlar, ne yazıktır ki ortaya çıkmışlardır. Bu hukuk dışı çeteler, illegal örgütler, millet iradesinin karşıtları, kendi gayrı meşru emelleri doğrultusunda idari yapı oluşturmak suretiyle milleti yok saymak istemişlerdir. Kendi arzuları doğrultusunda illegal amaçlarını gerçekleştirmek için TBMM' yi ve hükümeti devre dışı bırakmaya, ülkeyi içe kapanmacı bir anlayışla idare ederek millet iradesini ortadan kaldırmaya defalarca teşebbüs etmişlerdir.

Geçmişten bu güne oluşan bu illegal yapılanmalara, ne yazıktır ki son günlerde bir yenisi daha eklenmiştir: 2002 yılında oluşturulan ve o günden bu güne birkaç defa darbe teşebbüsünde bulunan, bu teşebbüslerinde başarılı olamayan ERGENEKON illegal örgütü, bu yeni örgüttür. Kurulduğu günden bu güne kadar sivil, asker, sanayici ve bürokratların da içinde bulunduğu birçok kişinin bir araya gelerek oluşturduğu bu illegal örgüt, iddiaya göre 40 ilde yasa dışı eylemler başlatacaklar, halkın özgür iradesiyle seçtiği TBMM'yi ve hükümeti fes edecekler, mevcut anayasayı ortadan kaldıracaklar, millete rağmen kendi istekleri doğrultusunda zorla ve baskıyla bir idare oluşturacaklar, ülkenin ve milletin geleceğini kendi arzuları doğrultusunda yeniden şekillendirerek, hukuk kurallarının yok sayıldığı, temel insan hak ve hürriyetlerinin rafa kaldırıldığı bir idareyi hâkim kılacaklardı. Bu yasa ve hukuk dışı oluşumun avukatlığına soyunan siyasetçilerin olması da, Türk siyasi tarihi için, ayrıca üzüntü verici talihsiz bir gelişmedir.

Bizler Mazlumder olarak, millet iradesinin yok sayıldığı, insani temel hak ve hürriyetlerin ortadan kaldırıldığı, hukuksuz, dayatmacı ve insani değerleri ortadan kaldırmak isteyenlere karşı, hukuki zeminler içerisinde, sonuna kadar mücadele edilmesini istiyoruz. Millet iradesinin her türlü karanlık ve çeteleşmelerin üstünde olduğuna inanıyor, tüm insanların her türlü insani değerleriyle birlikte, hür bir hayatı yaşayabilmeleri için sonuna kadar mücadele edilmesini bekliyoruz. Mazlumder olarak sivilleşme adına, millet iradesinin üstün kılınması yönünde, üzerimize düşen her ne sorumluluk varsa, bunu yapmaya hazır olduğumuzu da kamuoyuna ilan ediyoruz.

Mazlumder Kayseri Şube Başkanı

FAALİYET BİLGİLERİKategori Adı Basın AçıklamalarıTarih 2008-07-09