MÜBAREK GÜNLERDE DE ZULÜM DEVAM EDİYOR

İnsanoğlunun yeryüzü hayatının başlamasından bu yana ne yazık ki insanlar eliyle insana yapılan saldırı ve zulümler mübarek günler demeden, hız kesmeden, metot değiştirerek ve artarak devam ediyor.

On milyonlarca insanın hayatını kaybettiği 2. Dünya savaşından bu yana özellikle geri bırakılmış coğrafyalarda sebebi emperyalist sömürgeciler olan insan hakları ihlalleri, katliamlar ve iç çatışmalarda milyonlarca insan katledildi, yaralandı, ocaklar söndü, dayanılmaz acılar yaşandı.

Bugün Doğu Türkistan, Afganistan, Irak, Çeçenistan, Azerbaycan, Yemen, Suriye, Filistin, Mısır, Libya, Orta Afrika Cumhuriyeti ve Ukrayna gibi bölgelerde işgalci devletlerin soykırımı, Etiyopya, Çad, Somali ve diğer geri bırakılmış Afrika ülkelerinde açlık, susuzluk gibi sebeplerle her gün yüzlerce insan ölüyor, öldürülüyor, yaşama hakkına son veriliyor. Yaşanan bu insanlık dışı, insan onuruna ve insanlığa kara bir leke olan zulümleri kamuoyu ile paylaşıp mübarek Ramazan ayında insanlarımızın dikkatini bu coğrafyalardaki insanlık dramlarına çekebilmek için 5 gün sürecek olan fotoğraf sergisini hizmete sunmayı düşündük. 23-27 Temmuz 2014 günleri arasında Kayseri Kalesi önünde sabah 09.00 akşam 18.30 saatleri arasında açık kalacak olan sergimize halkımızı bekliyor, onları bizim dışımızda olan bu dünyayı seyretmeye davet ediyoruz.

Mirzabeyoğlu özgür

28 Şubat 1997 darbe döneminden bu yana 17 yıldır haksız ve hukuksuzca idama mahkum edilerek cezaevinde ömür tükettirilen Salih MİRZABEYOĞLU’nun İstanbul 14. Ağır Ceza Mahkemesinin verdiği kararla yeniden yargılanmak üzere tahliye edilmesi adalet ve hukuk adına bizleri sevindirdi. Kendisine geçmiş olsun, ailesine gözünüz aydın olsun diyoruz. 28 Şubat döneminin hukuksuz brifing kararları ile halen cezaevinde bulunan Fahri MEMUR, Nurettin KAYAN, Mehmet ŞAHİN ve Yakup KÖSE’nin de derhal serbest bırakılarak yeniden yargılanmaları için Adalet Bakanlığını ve bağımsız mahkemeleri göreve davet ediyoruz.

Tatarlar öldürülmesin

Şu anda Kayseri Hacılar Emniyet Müdürlüğünde sınır dışı edilmek için gözaltında tutulan Timur USAKOV, Haydar USAKOV, İlider USAKOV ve Elder ASKAROV adlı 4 Tataristan vatandaşı (2 tanesi Antalya ve Alanya da oturup evli çocuk sahibidirler) kendi istekleri dışında Rusya ve Ukrayna’ya sınır dışı edilmek istenmektedirler. Bunlardan Tataristan da yaşayanın da bir tanesi evli ve 2 çocuk sahibi diğeri bekardır. Bu insanların Tataristan’a iadeleri halinde yargılanmadan idam edilme tehlikeleri vardır. Bu insanların can güvenliklerinin temin edilmesi için sınır dışı işlemlerinin durdurulmasını ve ertelenmesini, istekleri dışında hiçbir ülkeye gönderilmemeleri için İç İşleri Bakanlığını ve Emniyet Genel Müdürlüğünü göreve davet ediyoruz.

FAALİYET BİLGİLERİKategori Adı Basın AçıklamalarıTarih 2014-08-01
Adres: Cumhuriyet Mh. Sakar Sk. No:21 Kızıklı Apt. Sivil Toplum Kuruluşları Mrkz. kat:4 Melikgazi / KAYSERİ