Müslümanlar Birleşemeyince, Batı Kendini Tek Hakim Güç Sanıyor

Bugüne kadar Müslüman ülkelerde ne zaman problem çıksa, dünyanın Batı’sından jetler kalkıyor ve bu ülkelerin sorunlu kişilerinden çok Müslüman halkını bomba yağmuruna tutuyor. Kendi geleceklerini ve maddi güçlerini Müslümanların elindeki kaynaklarda gören, bu kaynakları sömürmeye çalışan, sözde çağdaş Batı yöneticileri bir başka ülkeye bomba atma, insanını öldürme cüretini gösterebiliyor. Kendi tırnağına diken batsa dünyayı ayağa kaldıran zalim ülkelerin sözlerine artık inanmıyoruz, hele BM’nin adaletine hiç güvenmiyoruz.

Filistin, Suriye, Irak, Mali, Sudan, Arakan gibi topraklar tüm İslam dünyasının toprağıdır. Son 200 yıldır bu topraklardan vazgeçen Müslümanlar, maalesef birlik olamamış ve Batı’nın sömürüsüne maruz kalmıştır.

Afrika’nın kuzeybatı ülkesi Mali’deki iç çatışmaların ardından, 11 Ocak 2013 günü ülkeye Fransa tarafından askeri müdahale kararı alındı. Mali’nin kuzeyinde kontrolü silahlı muhalif güçlerin ele geçirmesi üzerine Fransa, Mali’de bu gruplara saldırı düzenlemiş, bu saldırıda siviller hayatını kaybetmiştir. Hala kendini dünyanın efendisi zanneden Fransa masum insanları öldürmektedir.

MAZLUMDER olarak, Batı’nın mazlum ülkelerden elini çekmesini ve bunun için BM’yi beklemeden Türkiye’nin gerekli girişimleri yapmasını bekliyoruz. Kendini çağdaş, medeni gösteren ve aslında suratındaki süslü makyajında binlerce mazlumun kanı bulunan şeytanların insafına hiçbir halkı teslim etmemelerini bekliyoruz. Buradan tekrar sesleniyoruz: Tüm Müslümanlar ve Müslüman olmayıp da mazlum duruma düşmüş devletler ortak bir konseyde birleşmeli, ortak ordu kurulmalı, bu devletlerde çıkan iç çatışmalar yine Müslümanların öncülüğünde kurulan konseyde çözülmelidir. Artık İslam coğrafyasında Batı’nın kanlı çizmesini görmek istemiyoruz.

Hacı YAKIŞIKLI

MAZLUMDER Kayseri Şb. Yön. Krl. Üyesi

FAALİYET BİLGİLERİKategori Adı Basın AçıklamalarıTarih 2013-01-18
Adres: Cumhuriyet Mh. Sakar Sk. No:21 Kızıklı Apt. Sivil Toplum Kuruluşları Mrkz. kat:4 Melikgazi / KAYSERİ