MÜSLÜMANLARIN GAFLETİ, İSRAİL’İN ZULMÜNÜ ARTIRDI

3 semavi dinin merkezi Kudüs, zalim İsrail’in zulümlerine tanıklık etmeye devam ediyor. Masum çocukları, kadınları, yaşlıları ve silahsız insanları öldürmeyi kendine şiar edinen İsrail, kutsal şehir Kudüs’te ki Müslümanların ilk kıblesi Mescid-i Aksayı kirli postallarıyla kirletmeye hız verdi.

Son bir hafta içinde Müslümanların kutsal mekanı ve ilk kıblesi Mescid-i Aksaya kirli postallarıyla girerek silahlarıyla etrafa dehşet saçarak baskın yapan İsrail askerleri, kadın çocuk demeden Müslümanları dövmeye, yerlerde sürüklemeye ve hakaret etmeye devam ediyor.

İslam dünyasındaki iç karışıklıkların, kardeş kavgalarının, mezhep çatışmalarının yaşandığı ve birçok Müslüman’ın ülkelerini terk ederek Avrupa’ya sığınmak için yollara düştüğü bir ortamda durumdan istifade eden İsrail, Müslümanların ilk kıblesi Mescid-i Aksaya girerek postallarıyla kirletme, ibadet eden insanları, yaşlı, kadın, çocuk demeden darp ederek İslam dünyasına meydan okumaya devam ediyor.

Ne yazık ki bu çağ dışı uygulamaya 1 buçuk milyonluk İslam dünyasından Türkiye dışında hükümetler ve devlet başkanları düzeyinde bir tepki ve kınama gelmedi. Buda katil İsrail’in iştahını ve cesaretini artırdıkça artırdı.

MAZLUMDER Kayseri Şubesi olarak! her türlü hukuku, insan vicdanını hiçe sayan İsrail askerlerinin Müslümanların ilk kıblesi Mescid-i Aksayı kirli postallarıyla kirletmelerini, kadınları, yaşlıları ve çocukları darp etmelerini şiddetle kınıyor, saldırıların bir an önce durması ve Mescid-i Aksa’nın İsrail askerlerinin kuşatmasından kurtarılmasını, saldırıya katılan İsrail askerlerinin tespit edilerek uluslar arası mahkemelerde yargılanıp hak ettikleri cezaların verilmesinin sağlanması için BM’yi, İslam İşbirliği Teşkilatını, uluslar arası insan hakları mahkemesini, vicdan ve adaletini kaybetmemiş insan hakları teşkilatlarını göreve davet ediyoruz.

Sadi ÖZMEN

MAZLUMDER Kayseri Şube Sekreteri