ÖLÜYE DİNİNE GÖRE MUAMALE YAPILMALIDIR

Kayseri’nin Pınarbaşı İlçesinin Kurttepe Köyünde 58 yaşında vefat eden, halk arasında komünist çavuş olarak bilinen vatandaşın cenaze namazının inancının İslam’a uymadığı gerekçesiyle kıldırılmadığı, bunun sonunda Kayseri Valisinin talimatı ile Pınarbaşı Müftülüğü tarafından ilgili imamın açığa alındığına dair haberler kamuoyuna yansıdı.

İnsanların komünistlik dahil beşeri ve ilahi her türlü inancı kabul etme hürriyeti vardır. Diyanet İşleri Başkanlığına bağlı olarak görev yapan imamlarda İslam dininin esaslarını topluma ulaştırmakla görevli devlet memurlarıdır. Müslüman olmadığını söyleyen, ilan eden İslam’ın kutsalları olan Kur’an-ı Kerime ve onun peygamberi Hz. Muhammed’e inanmayan insanlara ve onların cenazelerine Müslüman muamelesi yapmak imamlar dahil hiç kimsenin sorumluluğunda değildir. Bu durum diğer din adamları (Papaz ve hahamlar) içinde geçerlidir.

Bahsedilen köy imamının komünist çavuş olarak bilinen ilgili şahsın eğer bu dine mensup olduğunu ilan etmiş ise cenazesinin İslami usullere göre defnedilmesi imamın görevleri arasında değildir. Bu sebeple de ilgili imamın hakkında soruşturma yapılmadan görevden alınması büyük bir hukuk ihlali olup hukuk devleti anlayışının hiçe sayılmasıdır.

MAZLUMDER Kayseri Şubesi olarak! İnsanlara öldüklerinde sağ iken hangi dine mensup iseler o dinin esaslarına göre cenaze merasimi yapılmasının bir hukuk ve insanlık sorumluluğu olduğunu hatırlatıyor ilgili imam hakkında alelacele hukuk dışı olarak alınan ve uygulanan kararın bir an önce kaldırılarak kamuoyunda kaybettirilen itibarının iade edilmesini ilgililerden bekliyoruz.

MISIR CUNTASI ADALETİ KATLETTİ

Mısır’da kanlı bir darbe ile iktidara gelip yaptığı katliam, tutuklama ve işkencelerle insan haklarını katletmeye devam eden silahlı cunta yönetimi ülkede hukuku katletmeye devam ediyor.

Mısır halkının R’sinin oyu ile işbaşına getirilen Muhammed MURSİ, cunta idaresinin kontrolündeki uyduruk ve adalet tanımayan mahkemelerde yargılanarak müebbet hapse mahkum edildi. Bu kararla Mısır cuntasının kukla mahkemeleri kendisine verilen emirleri yerine getirerek ülkede olmayan adaleti katletmiş oldu.

MAZLUMDER Kayseri Şubesi olarak! Güvenilir hiçbir adalet kuralına, hukuka dayanmayan yargılama usulleriyle, tamamen talimatla verilen, hiçbir insani ve vicdani karşılığı olmayan bu kararı şiddetle kınıyor, kabul edilemez buluyor, kararın iptali için uluslar arası adalet divanını, bağımsız insan hakları mahkemelerini, İslam İşbirliği Teşkilatını ve sivil toplum kuruluşlarını çaba göstermeye davet ediyoruz.

FAALİYET BİLGİLERİKategori Adı Basın AçıklamalarıTarih 2016-06-21