SOMALİ’NİN MAZLUMLARI MERHAMET BEKLİYOR

Kara kıta olarak tanımlanan Afrika’nın birçok ülkesinde zaman zaman meydana gelen kuraklık sebebiyle, bazen de iç çatışmalar nedeniyle binlerce, yüz binlerce, milyonlarca insan açlık, susuzluk ve ilaçsızlıktan başka ülkelere kaçıyorlar. Bunların birçoğu da yollarda perişanlık içinde hayatlarını kaybediyorlar.

Yıllar önce nüfusun tamamına yakınını Müslümanların oluşturduğu kara kıtanın Somali’sinde meydana gelen kuraklık ve buna bağlı sefalet sebebiyle binlerce insan hayatını kaybetmiş, on binlerce insan da başta Türkiye olmak üzere dışarıdan gelen yardımlarla hayata tutunabilmişlerdi.

Bugünkü Cumhurbaşkanımızın Başbakanlığı döneminde Somali’ye yardım köprüsü kurarak merhamet seferberliği başlatması sonucunda bugün Somali’de yardım kuruluşlarımızın ve devlet kuruluşlarımızın çabasıyla sağlıktan tarıma, bayındırlıktan eğitime birçok alanda ilerlemeler kaydedilmiş olup Türkiye, Somali’de doğan çocuklara Türkiye isminin verildiği beklenen örnek ülke konumuna gelmiştir.

Somali halkı ve ülkesi bugün yeniden kuraklığın pençesinde kıvranıyor. Aylardır devam eden yağışsızlık nedeniyle nehirler ve dereler kurudu, insanlar açlıktan ve ilaçsızlıktan ölmeye başladı. Mazlum çocuklar, kadınlar, yaşlılar bize bir yardım yok mu? Diye feryat ederek onları hayata bağlayacak merhametli elleri bekliyorlar.

MAZLUMDER Kayseri Şubesi olarak! Somali’de yaşanan açlık, susuzluk ve hastalıklara dayalı insanlık dramını ve Somalili mazlumların halini kamuoyuna duyurmak için 30 fotoğraftan oluşan SOMALİ’DE ÇOCUKLAR VE İNSANLAR AÇLIKTAN ÖLMESİN fotoğraf sergimizi açıyoruz. 5 gün boyunca açık kalacak sergimize tüm Kayseri halkımızı bekliyoruz.

Mustafa KURBAN

MAZLUMDER Kayseri Şube Sekreteri

FAALİYET BİLGİLERİKategori Adı Basın AçıklamalarıTarih 2017-04-05
Adres: Cumhuriyet Mh. Sakar Sk. No:21 Kızıklı Apt. Sivil Toplum Kuruluşları Mrkz. kat:4 Melikgazi / KAYSERİ