SURİYE’DE KATLİAM 5. YILINA GİRDİ

Suriye’de halkın özgürlük mücadelesi ile başlayıp daha sonra Baas rejimi ile muhalefet arasında kanlı çatışmalara sahne olan olaylar 5. yılına girdi.

Dera’da başlayıp ülkenin tamamına yayılan çatışmalar milyonlarca insanı etkiledi. Bugün gelinen noktada çatışmalar Suriye meselesi olmanın ötesinde Orta Doğu ve dünya meselesi haline geldi.

Başta Rusya ve İran olmak üzere birçok ülkenin Beşar ESED ve Baas rejimini ayakta tutmak için asker, silah ve ekonomik destek verdiği, Türkiye ve bazı Orta Doğu ülkeleriyle Batı ülkelerinin bir kısmının muhaliflerin yanında yer aldığı çatışmalar sonucunda Suriye ülkesi ve halkı bölünmenin eşiğine geldi.

4 koca yılın geride kaldığı çatışmalarda bugüne kadar milyonlarca insan Suriye içinde yaşadıkları toprakları terk etti. Milyonlarca insan başta Türkiye olmak üzere Ürdün, Lübnan, Irak, Mısır gibi komşu ülkelere sığındı. On binlerce insan dünyanın başka ülkelerine dağıldı. 300 bin insan öldürüldü, on binlerce insan sakat kaldı, on binlercesi de meçhule doğru çıktıkları deniz yolculuğunda boğularak hayatını kaybetti.

MAZLUMDER Kayseri Şubesi olarak! Bugün 5. yılına giren yüz binlerce masum kadın, erkek ve çocuğun ölümüyle sonuçlanan, on binlercesinin de yaralanmasına, milyonlarcasının sığınmacı duruma düşmesine sebep olup şehirlerin, köylerin harabeye dönmesine yol açıp insanlığın yüz karası bir durum olarak ortaya çıkan Suriye’de ki çatışma ve katliamların sona erdirilmesi için Birleşmiş Milletler Teşkilatını, İslam İşbirliği Teşkilatını, bölge ülkelerini ve halklarını göreve davet ediyor, yaraların sarılması için insiyatif alamaya davet ediyor, çatışmalarda ölenlere rahmet, yaralılara acil şifalar, Suriye halkına baş sağlığı diliyoruz.

FAALİYET BİLGİLERİKategori Adı Basın AçıklamalarıTarih 2015-03-28