SURUÇ KATLİAMI BARIŞA VURULAN DARBEDİR

20 Temmuz 2015 Pazartesi Şanlıurfa’nın Suruç ilçesinde sosyalist gençlik federasyonu basın açıklaması yaptığı sırada yaşanan bombalı saldırıda şu ana kadar edinilen bilgiye göre 31 kişi öldü 100’ün üzerinde kişide yaralandı.

Kamuoyuna yansıyan bilgiler ve resmi makamların açıklamalarına göre saldırı bir intihar bombacısının üzerindeki bombayı patlatmasıyla meydana geldi. Patlama sonucu 31 insan feci şekilde can verdi. 10 kadarı yoğun bakımda olmak üzere 100’ün üzerinde insanda yaralandı ve tedavi altına alındı.

Türkiye’nin güney sınırındaki Suriye’de 2010 yılından bugüne yaşanan insanlık dramının ülkemizi yeterince rahatsız ettiği, Kuzey Suriye’de DEAŞ ve PYD mücadelesinin bölgenin demografik yapısına ve insanların kendi memleketlerinde huzur içerisinde yaşamasına imkan vermediği, Suriye’den gelmesi muhtemel sığınmacı dalgasına karşı Türkiye’nin güney sınırında askeri tedbirler almak zorunda kaldığı, ülke içinde ve dışında barış ve kardeşliğe büyük ihtiyaç duyulan bir zamanda Suruç’ta yapılan bombalı katliam bölge barışına yönelik provokatif bir saldırıdır.

MAZLUMDER Kayseri Şubesi olarak, Suruç’ta yaşanan bombalı saldırı ve katliamı insan için en kutsal hak olan yaşama hakkına yönelik bir saldırı olarak değerlendiriyor, şiddetle tel’in ediyor, saldırıda hayatını kaybedenlere rahmet, yaralılara şifalar, yakınlarına başsağlığı diliyoruz.

Güney sınırlarımızın hemen ötesinde büyük bir insanlık dramının yaşandığı bu günlerde meydana gelen bu vahşi katliamın sorumlularının bir önce bulunarak adalet önüne çıkarılması için yetkilileri göreve davet ediyor, barışı ve huzuru bozmaya yönelik bu tip saldırıların bir daha yaşanmaması için iktidarı ve muhalefetiyle tüm siyasi çevreleri aklı selimle hareket etmeye, kışkırtıcı ve suçlayıcı beyanatlardan uzak durmaya, millete karşı olan sorumluluklarını yerine getirmek için gerekli tedbirleri alamaya davet ediyoruz.

FAALİYET BİLGİLERİKategori Adı Basın AçıklamalarıTarih 2015-07-22
Adres: Cumhuriyet Mh. Sakar Sk. No:21 Kızıklı Apt. Sivil Toplum Kuruluşları Mrkz. kat:4 Melikgazi / KAYSERİ