Ülkemiz ve İnsanlık açısından kabul edilemez bir durum

Ülkemiz, 4 Mayıs akşamı saat:21.00 civarında, ülkemiz Mardin ili Mazıdağı ilçesi Bilge köyünden gelen acı bir haberle sarsıldı.

Köyde yapılan nişan törenini basan gözü dönmüş saldırganlar; 16 kadın, 6 çocuk toplam 44 kişiyi katletmişlerdi. Ölen kadınlardan üçünün hamile olduğu söyleniyordu, böylece olayda ölen insan sayısı 47'ye yükselmişti.

Katledilen insanların çoğunluğu, namaz kılarken öldürülen erkekler ve kadınlardan oluşuyordu. Böylece cinayetin ne kadar hunharca işlendiği anlaşılmış oldu.

Daha sonra silahları ile birlikte ele geçirilen katliam sanıklarının, aynı köyden, aynı aileden ve nişan yapanlarla husumeti olan ailenin başka bir kolundan oldukları, korucuların köyde olmadığı bir zamanda, devletin verdiği silahlarla husumet duydukları akrabalarını katlettikleri ortaya çıktı.

İster dini açıdan, ister toplum vicdanı açısından, ister insanlık açısından bakalım, her yönü ile cehalet ve intikam kokan bu olayın faillerinin, bulunanların hemen, bulunamayanların acilen yakalanarak adalete teslim edilmesi, bu tip olayların bir daha yaşanmaması için, sosyal, kültürel ve eğitime yönelik tedbirlerin acilen devreye konulmasını bekliyor; ölenlere Allah'tan rahmet, yaralılara acil şifalar, Türkiye'ye başsağlığı diliyoruz.

FAALİYET BİLGİLERİKategori Adı Basın AçıklamalarıTarih 2009-05-06