ZALİMLER ZULÜMDE İNATLAŞIYOR

Ülkemizde başörtü zulmü sebebiyle devam eden mağduriyetlerin giderilmesi için hükümetin yaptığı düzenlemeler bir türlü beklenen sonucu vermiyor. Özellikle kamu kurumlarında ve meslek odalarında zulüm devam ediyor.

Hiçbir inanç toplum vicdanı ve anayasa dayanağı olmadan tüzük ve mevzuatların arkasına sığınan okul idarecileri, meslek odaları başkanları, öğretmen ve idareciler ülkemizde kılık kıyafet terörü estirmeye devam ediyorlar. Aylar öncesi Bursa’da makine mühendisi başörtülü bayan, oda yönetimi’nin sertifika vermemesi üzerine işini kaybetmekle karşı karşıya kalmıştı. Şu anda Ankara ve Kayseri’de başörtülü gıda mühendisleri de oda yönetimlerinin başı açık fotoğraf dayatması sebebiyle işsiz kalmakla karşı karşıya kaldılar.

Kayseri’de de Milli Eğitim Müdürlüğü’ne bağlı müdür, idareci ve öğretmenleri başörtülü öğretmenler, çalışanlar ve öğrencilerin zorla başlarını açtırarak çalışma ve öğrenim haklarına müdahale etmeye başladılar.

Melikgazi ilçesindeki Mustafa Eminoğlu Anadolu Lisesi, Kocasinan ilçesindeki Behice Yazgan Kız Lisesi’nin okul müdürleri, bazı idareci ve öğretmenleri başörtülü öğretmen ve öğrencileri baskı yaparak yıldırmaya, görev yapmalarına ve öğrenim görmelerine engel olmaya başlamışlardır.

MAZLUMDER olarak bu idareci ve öğretmenlere sesleniyoruz. Hiçbir dinde, Türkiye toplumunun vicdanında, anayasa ve kanunlarda başörtüyü yasaklayan kılık kıyafet dayatması yapan bir gerekçe yoktur. Sizler hiçbir dinin, hukukun ve vicdanın müsaade etmeyeceği bir dayatma ve yasağı uyguluyorsunuz. Mahkeme kadıya mülk değildir, yaptığınız insanlık dışı, hukuk dışı muamelenin hesabını adalet önünde vermeye hazır olun.

Hacı YAKIŞIKLI

MAZLUMDER Kayseri Yön. Krl. Üyesi

FAALİYET BİLGİLERİKategori Adı Basın AçıklamalarıTarih 2013-01-11
Adres: Cumhuriyet Mh. Sakar Sk. No:21 Kızıklı Apt. Sivil Toplum Kuruluşları Mrkz. kat:4 Melikgazi / KAYSERİ